Man Adası davasında Kılıçdaroğlu hakkında karar verildi

Man Adası davasında çıkan kararda, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte yakınlarına 142 bin TL tazminat ödemesine karar verildi.

GÜNDEM 20.05.2021, 16:51
Man Adası davasında Kılıçdaroğlu hakkında karar verildi

Anadolu 9. Asliye Hukuk Mahkemesi, Man Adası davasındaki kararını açıkladı.

Duruşmaya avukatlar katıldı

Anadolu 9. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, davacılar Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakınlarının avukatı olan Ferah Yıldız ve Kemal  Kılıçdaroğlu'nun avukatı olan Celal Çelik katıldı.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, dosyada tanıkların henüz dinlenmediği ve herhangi bir delilin toplanmadığı gerekçesiyle davanın reddini isterken, Erdoğan’ın ve yakınlarının avukatı Ferah Yıldız ise davanın kabul edilmesini istedi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 100 bin TL ödeyecek

Hukuk Mahkemesi, davayı karara bağlarken davacıların açtığı tazminat davasını kısmen kabul etti.

Verdiği ilk kararı değiştirmeyen yerel mahkeme, Kılıdarçoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 100 bin TL manevi tazminat, Ziya İlgen'e 17 bin TL, Osman Ketenci’ye 15 bin TL, Ahmet Burak Erdoğan’a ise 10 bin TL manevi tazminat ödemesi kararlaştırıldı. 

Mahkeme, 5 Aralık 2017 tarihindeki konuşmada Mustafa Erdoğan'a ilişkin bir söz sarf edilmediğini kaydederek bu davanın reddine karar verdi.

Davanın geçmişi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kardeşi Mustafa Erdoğan, eniştesi Ziya İlgen'in avukatları, daha önce Anadolu Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sundukları dilekçede, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı’na ve yakınlarına iftira ile hakaret ettiği öne sürülerek 1,5 milyon TL’lik tazminat davası açılması için talepte bulunmuştu.

Sunulan dilekçede, davalı Kılıçdaroğlu'nun, yaptığı konuşmada önceden tekrar ettiği gerçek dışı ifade ve beyanlarını tekrarladığı, sistematik bir şekilde Erdoğan ve yakınlarına saldırı olduğu iddia edildi. Davacıların sunduğu dilekçede, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir milletvekili olarak kendisine iftirada bulunma ve hakaret etme hakkı vermeyeceğine dikkat çekildi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan için 500 bin TL, kardeşi Mustafa Erdoğan, dünürü Osman Ketenci, oğlu Ahmet Burak Erdoğan, eniştesi Ziya İlgen’e 250 bin TL  manevi tazminat istenmişti.

Yerel mahkeme ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve akrabalarına 142 bin TL ödemesine karar vermiş ve İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi ise kararı usulden bozarak tekrar yerel mahkemeye yollamıştı.

Yorumlar (0)