MGM uyardı: Hava durumu bugün nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 11 Mayıs 2024 tarihli hava tahmin raporu yayımlandı. Bu rapora göre gün içerisinde ülke genelinde yağışlı hava hakim olacak. Bazı bölgelere ise, toz taşınımı uyarısı da yapıldı. İşte detaylar...

YAŞAM 11.05.2024, 10:12 11.05.2024, 10:46 Melina Ay
MGM uyardı: Hava durumu bugün nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel değerlendirmelerine göre: Ülkemiz genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Yağışların, Şırnak dışında büyük bir kısmında aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülmesi bekleniyor. Özellikle Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzey bölgesi, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Aydın, Denizli, Manisa, Kütahya ve Antalya çevrelerinde yerel olarak yoğun yağışlar bekleniyor. Doğu kesimlerde ise toz taşınımı olabileceği öngörülüyor.

Hava sıcaklığı: Yağışlı hava ile birlikte batı kesimlerden başlayarak, iç ve kuzey kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı tahmin edilmektedir.

Rüzgar: Kuzey ve batı kesimlerde kuzeyli yönlerden, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat), Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (70-100 km/saat) esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeybatısı ile Aydın, Denizli, Manisa, Kütahya ve Antalya çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgârın, Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat), Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (70-100 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Toz taşınımı uyarısı

Doğu kesimlerde toz taşınımı görüleceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yorumlar (0)