İspanya alarmda: Maymun çiçeği vakaları artıyor!

İspanya Sağlık Bakanlığı, yapılan son testlerin ardından maymun çiçeği vaka sayısının 84'e çıktığını duyurdu. Peki maymun çiçeği virüsünün aşısı var mı? Türkiye'de pozitif vaka var mı? İşte detaylar...

DÜNYA 26.05.2022, 19:41 Hakan Öksüz
İspanya alarmda: Maymun çiçeği vakaları artıyor!

İngiltere'de tespit edildikten sonra dünyanın birçok ülkesine yayılan maymun çiçeği virüsü (monkeypox), sağlık ekiplerini alarma geçirdi. Virüsün yeni pandemiye yol açıp açmayacağı merak ediliyor.

Virüsün aşısı var mı?

Çiçek hastalığı için kullanılan aşı ve ilaçların bu virüs üzerinde de işe yaradığını kaydeden enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Ayşegül Ulu Kılıç, bu açıklamasıyla vatandaşları rahatlattı.

İspanya'da vaka sayısı 84 oldu!

Öte yandan maymun çiçeği virüsü vakaları her geçen gün artmaya devam ediyor. Virüsün Avrupa'da en çok görüldüğü ülke olan İspanya, alarma geçti. Gelen bilgilere göre ülke genelinde tespit edilen monkeypox vakalarının sayısı 84 oldu.

Vakaların büyük çoğunluğu başkent Madrid'de!

Konuya ilişkin açıklama yapan İspanya Sağlık Bakanlığı, son testlerin ardından vaka sayısının 59'dan 84'e çıktığını aktardı. İncelenen 157 vakadan 73'ünün negatif çıktığı belirtildi. Ülkedeki vakaların büyük çoğunluğunun başkent Madrid'de tespit edildiği kaydediliyor.

Bakan Koca açıkladı: Türkiye'de pozitif vaka var mı?

Maymun çiçeği virüsünün Türkiye'de görülüp görülmediği de merak ediliyor. Konuya dair sorulara yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şimdiye kadar yapılan testlerde pozitif vakaya rastlanmadığını bildirdi. Virüsün yakın temas ve salgı ile bulaştığını hatırlatan Koca, virüsün yeni bir pandemiye yol açacak güçte olmadığını söyledi.

Yorumlar (0)