İran'dan tehdit: İsrail, savaş suçu işlemekten vazgeçmezse yeni cephe açılır

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği savaş suçlarının devam etmesi halinde yeni bir cephe açılmasının mümkün olduğunu ifade etti.

DÜNYA 13.10.2023, 09:49
İran'dan tehdit: İsrail, savaş suçu işlemekten vazgeçmezse yeni cephe açılır

Irak ziyaretinin ardından gittiği Lübnan'daki Beyrut Uluslararası Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Abdullahiyan, İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

‘‘Tahammülümüz kalmadı!’’

İranlı Bakan, "Diğer Müslüman devletlerle beraber, İsrail devletinin Gazze halkına yönelik gerçekleştirdiği cinayetlerine artık tahammülümüzün kalmadığını yüksek sesle duyurmak için Beyrut'a geldik" şeklinde konuştu.

İran'ın güçlü bir şekilde Filistinli vatandaşları desteklemeye devam edeceğini vurgulayan Abdullahiyan, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Bazı Batılı yetkililer, Siyonist rejimine (İsrail'e) yönelik yeni bir cephenin açılma ihtimalinin olup olmadığını sordular. Ben de Siyonist devletlerin savaş suçu işlemeye devam etmesi durumunda her türlü ihtimalin direniş safında mümkün olabileceğini söyledim."

İranlı Bakan, her ne kadar "diğer direniş safı" ifadesine bir açıklık getirmese de bahsettiği safın Lübnan'daki Hizbullah olduğu biliniyor.

Abdullahiyan, Lübnan temasları çerçevesinde bugün Başbakan Necib Mikati, Lübnanlı mevkidaşı Abdallah Buhabib ve Meclis Başkanı Nebih Berri ile bir araya gelecek.

Yorumlar (0)