İran'daki gösterilerde 12 kişi öldü

İran'da petrol fiyatlarına yapılan zamma tepki olarak başlayan ve aralıksız devam eden protesto gösterilerinde en az 12 kişi yaşamını yitirdi.

DÜNYA 19.11.2019, 14:46 19.11.2019, 15:36
İran'daki gösterilerde 12 kişi öldü

ABD'nin uyguladığı ekonomik yaptırımlar yüzünden son 40 yılın en ağır ekonomik krizleriyle boğuşan İran'da hükümetin petrol fiyatlarına zam açıklamasından sonra başlayan protestolar hız kesmeden sürüyor.

Güvenlik güçleriyle göstericiler arasında çıkan çatışmalarda 3'ü polis memuru, en az 12 kişinin yaşamını yitirdi. En az 100 banka, çok sayıda bina ve araç çatışmalar sırasında zarar gördü. Yetkililer, ölü sayısının çok daha yüksek olduğundan endişe ederken, yaklaşık bin kişinin tutuklandığı bildirildi.

ABD, gösterileri destekliyor!

Protesto gösterileri sürerken ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun sosyal medya hesabından "ABD'nin sizinle" açıklamasını yapması, Tahran yönetiminden büyük tepki gördü. İran Dışişleri Bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri'ni göstericilere destek verdikleri gerekçesiyle sert ifadelerle eleştirdi.

İran Devrim Muhafızları çağrı yaptı

Cuma günü İran çapında başlayan gösterilerin ardından internet bağlantısının kesilmesine rağmen bazı şehirlerde gösteriler sürüyor.

İran Devrim Muhafızları çatışmalara son verilmesini isteyerek, şu çağrıyı yaptı:
"Halkın barış ve güvenliğini sağlamak için devam eden her türlü harekete karşı kararlı ve devrimci bir eylemde bulunacağız.”

Yorumlar (0)