İran'da 3 Devrim Muhafızı öldü!

İran'da benzine yapılan yüzde 50'lik zam nedeniyle başlayan protestolar devam ediyor. Devrim Muhafızları Ordusu ve milis güçlere (Besiç) mensup 3 kişinin yaşamını yitirdiği duyuruldu.

DÜNYA 19.11.2019, 10:17
İran'da 3 Devrim Muhafızı öldü!

İran’ın yarı resmi Fars Haber Ajansı, dün gece Tahran’ın batısında bulunan Melerd ilçesinde protestocular ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 3 Devrim Muhafızları Ordusu ve Besiç mensubunun yaşamını yitirdiğini bildirdi. 

Öte yandan, Şehriyar ilçesinde yakılan kütüphanede 13 bin kitap hasar gördü. 

Şiraz’da ise cuma gününden bu yana süren protestolarda 75 banka şubesi tamamen yakılarak tahrip edildi. 

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, hükümet tarafından benzine yapılan zam sebebiyle 16 Kasım günü başlayan protesto gösterileri Tahran, Tebriz, Meşhed, Ahvaz, İsfahan, Şiraz, Yezd, Kirman ve Kereç gibi kentlerde hız kesmeden sürüyor. 

İranlı eylemciler, araçları yakarak barikatlar kurdular. Öte yandan, banka şubeleri, kamu binaları ve polis araçlarını da ateşe verdiler. 

Göstericilere internet engeli

Ülke genelinde sabit ve mobil hatların tamamında internete erişimin engellendiği kaydedildi. 

İranlı İşçiler Haber Ajansı ILNA'nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberde, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi'nin son protestolar sebebiyle internete erişimin engellemesine yönelik karar aldığı ifade edildi. 

Bakandan açıklama gelmişti

İran İçişleri Bakanı Abdurrıza Rahmani Fazli, eylemlerin sürmesi halinde gerekli adımlar atılacağını söylemişti.

Fazli, ülkede devam eden protestolarla ilgili, "Şimdiye kadar müdahale etmekten sakınan güvenlik güçleri, gösterilerin bu şekilde devam etmesi halinde düzeni sağlamak için gerekli adımları atmak zorunda kalacaktır." ifadelerini kullanmıştı. 

Yorumlar (0)