Çavuşoğlu'ndan komşuya çağrı: Bir an önce bitmeli!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran'da yaşanan protesto gösterilerine ilişkin, "Son günlerde İran'da yaşanan olayların bir an önce bitmesini ve İran'ın huzura kavuşmasını diliyoruz." dedi.

GÜNDEM 18.11.2019, 11:30 18.11.2019, 11:52
Çavuşoğlu'ndan komşuya çağrı: Bir an önce bitmeli!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Çavuşoğlu, son günlerde İran'da yaşanan olayların bir an önce bitmesini ve İran'ın huzura kavuşmasını dilediklerini kaydetti.

"Irak'ta başkonsolosluklarımızı tekrar açıyoruz"

Irak'ın tüm kesimlerine ulaşma hedefine sahip olunduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, Musul ve Basra Başkonsolosluklarının tekrar faaliyete geçirileceğini bildirdi. 

Çavuşoğlu, Barış Pınar Harekâtı'nın başlangıcından itibaren yerinden edilmiş kişilerin yüzde 50'sinden fazlasının geri döndüğünü kaydetti.

"Mazlum Kobani'nin ülkemize iadesini talep ettik"

 PYD/YPG'nin sözde komutanı "Mazlum Kobani" kod adlı Ferhat Abdi Şahin’in ABD ve Almanya’ya seyahat edeceği yönünde çıkan haberlere ilişkin Çavuşoğlu, ''Adı geçenin tutuklanarak ülkemize iadesi talebimizi süratle anılan ülkelere ilettik." ifadesini kullandı. 

"Kıbrıs konusunda yeniden masaya oturmayacağız"

Dışişleri Bakanı, Kıbrıs konusuna da değinerek, "Milli davamız Kıbrıs konusunda sırf müzakere etmek için tekrar masaya oturmayacağımızı sizler huzurunda vurgulamak isterim." dedi. 

Yorumlar (0)