İran'da "intikam bayrağı" göndere çekildi!

İran'ın Kum kentindeki Cemkeran Camii'ne "intikam bayrağı" asıldı. Bayrağın üzerindeki "Hz. Hüseyin'in kanının intikamını almak isteyenler" yazısı dikkatlerden kaçmadı.

DÜNYA 04.01.2020, 19:37
İran'da "intikam bayrağı" göndere çekildi!

İranlılar, dün ABD tarafından öldürülen Kasım Süleymani için yas tutmaya ve ABD'ye tepki göstermeye devam ediyor. Şiiler için kutsal sayılan Kum kentinde bulunan Cemkeran Camii, İranlıların ABD'ye duyduğu öfkenin son merkezi oldu. Camiinin minaresine "intikam bayrağı" olarak kabul edilen kırmızı bayrak çekildi. Bayrağın üzerindeki "Hz. Hüseyin'in kanının intikamını almak isteyenler" yazısı dikkatlerden kaçmadı.

İranlı Şiilerin inancına göre kırmızı bayrak, "haksız yere dökülen kan" ve "suikaste kurban giden kişi için intikam çağrısı" anlamına geliyor.

Bir "intikam" açıklaması daha geldi!

Süleymani'nin ardından birçok ağızdan açıklama yapan İran'da Devrim Muhafızları Ordusu'nun Kirman Eyaleti Komutanı Gulam Ali Ebu Hamza da "intikam" açıklaması yaptı. Ebu Hamza, ABD'nin Orta Doğu'da bulunan önemli üslerinin tespit edildiğini ve hepsinin İran'ın saldırı menzili dâhilinde olduğunu söyledi.

İsrail ve Hürmüz Boğazı'ndan geçen gemiler de hedefte

Devrim Muhafızları Kirman Komutanı Ebu Hamza, Süleymani'nin intikamının bir şekilde alınacağını vurgularken "Tel Aviv dahil ABD'nin bölgedeki 35 hayati noktası İran'ın menzilindedir" şeklinde konuştu. Ebu Hamza, ABD'nin Hürmüz Boğazı'ndan geçen gemilerinin de hedefler arasında olduğunu ifade ederek "Çok sayıda Amerikan muhribi ve savaş gemisi Hürmüz Boğazı, Umman Denizi ve Basra Körfezi'nden geçiş yapıyor" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)