Ömer Çelik'ten Alevi şehidin cenazesi hakkındaki iddialara yalanlama

AK Parti Sözcüsü Çelik, şehit olan Alevi askerin cenazesine protokol katılımı yapılmadığı iddialarını yalanladı.

GÜNDEM 04.01.2020, 20:05
Ömer Çelik'ten Alevi şehidin cenazesi hakkındaki iddialara yalanlama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, geçtiğimiz gün Pençe-3 Harekâtı bölgesinde şehit düşen ve Alevi olan Piyade Sözleşmeli Er Berkay Işık'ın İstanbul İkitelli Cemevi'nde düzenlenen cenaze törenine protokol katılımı yapılmadığı iddialarını yalanladı.

"Devlet töreninde bir ayrımcılık yapılması asla söz konusu değildir"

Twitter üzerinden açıklama yapan Çelik, yapılan haberin oldukça üzücü olduğunu söyledi ve "Alevi askerin cenazesine devletin zirvesi ve Genelkurmay katılmadı' şeklinde haber yapılması tam bir yalan haber örneğidir. Şehitlerimizi ebedi aleme uğurlarken yapılan devlet töreninde bir ayrımcılık yapılması asla söz konusu değildir, olamaz. Şehadet mertebesine erişmiş her bir şehidimize devletimiz ve milletimiz şükran duygularıyla sahip çıkmaktadır" şeklinde konuştu.

"Şehitleri mezheplerine göre ayıran dil ahlak dışıdır"

Sözcü Çelik, şehit cenazesine usule uygun olarak katılım gerçekleştirildiğini ve katılımcıların "siyasetçi, kamu yöneticisi ve askeri yetkililer olarak şükran duygularıyla, rahmet dileyerek" törende bulunduğunu söyledi. AK Parti Sözcüsü, "Söz konusu haber, hükümetimizi ve ordumuzu ayrımcılıkla itham eden bir yalan haberdir. Zaten en başta şehitlerimizi mezheplerine göre ayırarak zikretmek başlı başına hastalıklı bir tavırdır. Şehit en yüce mertebeye ulaşmıştır. Her türlü aidiyetin ötesinde yüce bir makamdadır. Şehitleri mezheplerine göre ayıran haber dili sorumsuz ve ahlak dışıdır" ifadeleriyle yapılan haberi sert bir dille eleştirdi.

Çelik, cenazeye katılan protokolü açıkladı

Ömer Çelik, şehit cenazelerinde ayrımcılık yapılmasının söz konusu olmadığını söyleyerek "Şehidimizin içinden çıktığı milletimiz, şükran duygularıyla ve rahmet dileyerek tüm şehitlerimizin cenazelerine sahip çıkmaktadır. Şehidimiz, devlet erkanı adına Bakanımız başta olmak üzere, Valimiz ve 9'u general ve amiral olmak üzere subay, astsubay, er ve erbaş her düzeyden silah arkadaşı tarafından uğurlanmıştır" dedi.

Şehitlere şükran ve rahmet vurgusu

AK Parti Sözcüsü Çelik, şehitlerin vatan için vefat ettiğini ve bunun için şükran duyulması gerektiğini de "Şehitlerimiz ülkemiz için en yüksek fedakarlığı üstlenerek, birlik içinde onurlu ve hür yaşayalım diye canlarını feda ediyorlar. Onların cenazeleri üstünden yalan haber üretmek ve ayrımcılık yapmak en büyük sorumsuzluktur ve şehitlerimize yapılan saygısızlıktır. Milletimiz ve devletimiz tüm şehitlerimizi aynı şükran duygularıyla, rahmet dileyerek, ebediyyen saygıyla anacaktır. Şehitlerimize bir kere daha Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun" ifadeleriyle vurguladı.

Yorumlar (0)