İngiltere'de 130 yıl sonra bir ilk: Prens Harry hakim karşısına çıktı

İngiltere Kraliyet ailesinde 130 yıl sonra yaşanan bir ilk ile Prens Harry, ülkenin ünlü medya grubuna karşı açtığı davada mahkemeye çıktı. Prens Harry, yüzyılı aşkın süredir mahkemede ifade veren ilk İngiliz Kraliyet ailesi üyesi oldu.

DÜNYA 06.06.2023, 16:46 06.06.2023, 16:49 Şeyda Gül
İngiltere'de 130 yıl sonra bir ilk: Prens Harry hakim karşısına çıktı

Kraliyet ailesine ilkleri yaşatan Prens Harry'nin, medya davasında tanık sıfatıyla yer alması gündeme bomba gibi düştü. Bir ilki barındıran bu tanıklıkla Prens, 130 yıldır mahkemede ifade veren ilk kıdemli İngiliz kraliyet ailesi üyesi olarak tarihe geçti.

Mirror gazetesini yayınlayan medya grubuna dava açan Prens Harry'nin özel hayatın gizliliğinin ihlali davası başladı.

55 sayfalık tanık ifadesinde hükümete ve basına yönelik sert sözler

ABD'ye yerleşen ve mahkeme için Londra'ya giden Prens Harry, tanık kürsüsüne çıkarak ifadesini verdi. Gazetecileri ve editörleri "ellerine kan bulaşmış" olmakla itham eden Prens Harry, 55 sayfalık tanık ifadesinde basına ve hükümete yönelik sert sözler söyledi.

Hükümetin yeterli denetimi yapmadığını savunan Prens, "Her ikisinin de dibe vurduğuna inanıyorum" dedi.

"11 yaşımdan beri benim ve annemin hayatını cehenneme çevirdi" ifadesini kullana Prens, Daily Mirror gazetesini suçladı. 

Yayıncı kuruluşların özel dedektiflere yaptığı ödeme sayısı karşısında dehşete düştüğünün altını çizen Prens, basının Meghan Markle ile olan evliliğini bitirmeye çalıştığını da vurguladı. 

Yorumlar (0)