İngiltere: “30 yaş altı AstraZeneca vurulmasın” 

İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu, “kan pıhtılaşması” oluşturan AstraZeneca aşısının 30 yaş altına vurulmaması konusunda uyarı yaptı.  

DÜNYA 08.04.2021, 09:44 08.04.2021, 10:55
İngiltere: “30 yaş altı AstraZeneca vurulmasın” 

Tartışmalı aşılardan olan AstraZeneca’nın pek çok kişide yan etkisi görülmüştü. Tüm olumsuzluklara karşın İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu ile Dünya Sağlık Örgütü, aşının kullanılabileceği konusunda ısrar etmişti.

İngiltere Sağlık Kurumu’ndan is aşı ile ilgili bir uyarı geldi. Kurum, 30 yaş altındakilerde “kan pıhtılaşması” yaratan aşının belirtilen yaş grubuna vurulmaması gerektiğini söyledi.



“Nadir de olsa görülüyor”

30 yaş altındakilerin AstraZeneca aldığında “nadir de olsa” kan pıhtılaşması yaşadığını belirterek 18-29 yaş arasındakilerin başka bir Covid-19 aşısı yaptırması gerektiğini belirtti.

Aşının içerisinde kanın pıhtılaşmasına vesile olacak bir madde olmadığını belirten İngiltere Sağlık Kurumu, kan pıhtılaşması ile aşı arasındaki bağlantıların hızla arttığını ifade ediyor. Bu konudaki araştırmaların sürdüğünü ve Mart ayı sonu itibariyle toplamda 79 kişide kan pıhtılaşması yaşandığı, pıhtılaşma vakalarının çoğunun kadınlar içinden çıktığı ve aşı vurulduktan sonra hayatını kaybedenlerin 18-79 yaş arasında olduğu aktarıldı.



İlk dozunu alan ikinci dozunu da alacak

AstraZeneca aşısının ilk dozunu alan ve şikayeti bulunmayan kişiler aşının ikinci dozunu da alabilecek. İlk aşıdan sonra pıhtılaşma durumu söz konusu olanlar ise öncelikle doktor kontrolünden geçip sonrasında belirlenen aşıdan olacaklar. 

Yorumlar (0)