Norveç AstraZeneca için ikna olmadı: 3 hafta uzatıldı

Norveç, kan pıhtılaşması vakaları sebebiyle AstraZeneca aşısının kullanılmasının askıya alınmasına dair kararı 3 hafta süreyle uzattı.

DÜNYA 26.03.2021, 21:35 28.03.2021, 09:05
Norveç AstraZeneca için ikna olmadı: 3 hafta uzatıldı

İngiliz ve İsveç ortaklı AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi tarafından ortaklaşa bir şekilde üretilen koronavirüs aşısına dair endişeler, DSÖ ve Avrupa İlaç Ajansı’nın yaptığı olumlu açıklamalara karşın sürüyor.

Kimi kişilerde kan pıhtılaşmasının görülmesinin ardından 11 Mart tarihinde aşının kullanılmasının durdurulduğu ve bugün Norveç’te aşının ilerleyen süreçlerde uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin kararın verilmesi bekleniyordu. Norveç’te Halk Sağlığı Enstitüsü’nce yapılmış olan açıklamada, AstraZeneca’nın kullanımına devam edilip edilmemeye ilişkin kararının 3 hafta daha ertelendiği kaydedildi. Alınan bu kararla 3 hafta daha en az, AstraZeneca aşısı kullanılmayacak.

“Daha çok zaman gerek”

FHI Direktörü Stoltenberg, aşının kanda pıhtılaşmaya sebep olup olmadığına ilişkin, “15 Nisan’a dek bir karar alacağız. Nedensellik olup olmadığını tespit etmek ve farklı yaş grupları için gerek riski ve daha iyi bir temele sahip olmak amacıyla çeşitli süreçleri başlattık. Daha çok bilgi için daha çok zamana ihtiyaç var.” dedi.

Astrazeneca’dan 3 can kaybı

Ülkede koronavirüse karşı yapılan AstraZeneca aşısının ardından düşük trombosit ve kanamadan dolayı hastaneye kaldırılmış olan 5 kişiden 3’ü yaşamını kaybetmişti.

Koronavirüsten dolayı şimdiye dek 665 kişi yaşamını yitirdi, ülkede toplamda ise 90 bin 935 vaka kaydedildi.

Yorumlar (0)