İngiltere’de AstraZeneca aşısı yaptıran 7 kişi öldü

İngiltere'de ilaç firması AstraZeneca'nın Oxford Üniversitesi ile ortaklaşa geliştirdiği COVID-19 aşısını uygulatan 7 kişi daha yaşamını yitirdi.

DÜNYA 03.04.2021, 20:24 04.04.2021, 14:01
İngiltere’de AstraZeneca aşısı yaptıran 7 kişi öldü

İsveç-İngiliz ilaç şirketi AstraZeneca'nın Oxford Üniversitesi ile birlikte ürettiği koronavirüs aşısı, 'kan pıhtılaşmasına' sebep olduğu şüphesi ile gündemdeki yerini koruyor. MHRA (İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu) tarafından gerçekleştirilen açıklamada, ülkede söz konusu aşının uygulandığı 7 kişinin daha kan pıhtılaşmasından dolayı vefat ettiği bildirildi. 

30 kişide ağır yan etki görüldü

24 Mart tarihine kadar aşı uygulanan 18 milyon kişinin 30'unda kan pıhtılaşması görüldüğü kaydedilirken, aşının kan pıhtılaşmasına sebep olup olmadığının belirlenebilmesi için çalışmaların devam ettiği aktarıldı. MHRA Başkanı Dr. June Raine, "Yararları her türlü riskten daha ağır basmayı sürdürüyor ve halk aşıları yaptırmaya devam etmelidir." dedi.

AstraZeneca aşısı Kanada, Hollanda, Fransa ve Almanya gibi diğer devletlerde sadece yaşlı kişilerin kullanımı ile kısıtlanmıştı.

Yorumlar (0)