ABD’de AstraZeneca aşısının etkinliği ölçüldü

ABD’de bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar neticesinde AstraZeneca aşısının koronavirüse karşı koruma etkinliğinin yüzde 79 olarak gerçekleştiği bildirildi.

DÜNYA 22.03.2021, 12:30 22.03.2021, 14:05
ABD’de AstraZeneca aşısının etkinliği ölçüldü

AstraZeneca ile Oxford Üniversitesi’nin geliştirdiği aşının etkinliği, ABD’li bilim insanlarının gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde yüzde 79 olarak kayıtlara geçti.

22 ülke bu aşının kullanımını askıya almıştı

Daha önce kan pıhtılaşmasına sebep olduğu gerekçesiyle 22 ülke tarafından kullanımı askıya alınan AstraZeneca aşısının etkinliği bu kez ABD’li bilim insanlarınca test edildi.

Aşının uygulanmasını durduran ülkeler ise daha sonra Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan güvenirlilik ve pıhtılaşmaya aşının neden olmadığı açıklaması üzerine AstraZeneca aşısını yeniden vatandaşlarına uygulamaya başladı.

Tüm bu gelişmelerden sonra ABD’de yapılan bir çalışma söz konusu aşının koronavirüsü engelleme oranının yüze 79 seviyesinde olduğunu belirledi. Ayrıca aşı olanların yoğun bakıma alınma ve hastalığı geçirme oranlarını ise yüzde 100 etkilediği belirlendi. ABD’    de 300 gönüllüden oluşan son araştırmada 20 bin kişiye AstraZeneca aşısı yapıldı. Geri kalanlara ise plasebo uygulandı.

Yorumlar (0)