Hunter Biden'ın Rus ve Kazak bağlantısı ortaya saçıldı

Gözetim ve Hesap Verilebilirlik Komitesi Başkanı James Comer'ın sosyal medyadan paylaştığı belgeler, Biden ailesinin başını ağrıtacağa benziyor. ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'ın, Rus ve Kazak oligarklar dahil bazı yabancı iş insanlarından aldığı paralara dair belgelere yer verildi. Joe Biden ile Hunter Biden'ın, bu kişilerle akşam yemeklerinde buluştuğu kaydedildi.

DÜNYA 10.08.2023, 17:13 10.08.2023, 17:24 Hakan Öksüz
Hunter Biden'ın Rus ve Kazak bağlantısı ortaya saçıldı

ABD Başkanı Joe Biden, oğlu Hunter Biden'a yöneltilen suçlamalarla köşeye sıkıştı. ABD Temsilciler Meclisi Gözetim ve Hesap Verilebilirlik Komitesi Başkanı James Comer tarafından paylaşılan belgeler, Hunter Biden'ın bazı yabancı iş insanlarından aldığı milyonlarca dolarlık ödemeyi kanıtladı. 

Paylaşılan banka kayıtları, Hunter Biden'ın, aralarında Rus oligarkların da bulunduğu çok sayıda iş insanından ve firmadan ödeme aldığını gösteriyor.

"Joe Biden, bizzat görüştü"

Söz konusu para transferleriyle ilgili 19 sayfadan oluşan belge, sosyal medyada paylaşıldı. James Comer'ın paylaştığı belgelerde, "Bu transferlerin yapıldığı dönemde ABD Başkan Yardımcısı olan Joe Biden, söz konusu ödemelerin alındığı temsilcilerle görüştü." denildi. 

"Pazarladıkları ürün, Joe Biden markasıydı"

Yabancı iş insanlarıyla telefonun hoparlörünü açarak konuşan Hunter Biden'ın, yaklaşık 20 sesli görüşme gerçekleştirdiği açıklanan belgelerde, "Bununla da kalmayan oğul Hunter, bahsi geçen meblağları ödeyen yabancı iş insanlarıyla akşam yemeklerinde buluştu. Sattığı ürün, Joe Biden markasından başka bir şey değildi." ifadelerine yer verildi.

2014 yılındaki 3,5 milyon dolarlık havale kayıtlarda yer aldı

Paylaşılan bir ekran görüntüsü, 14 Şubat 2014 tarihinde gerçekleştirilen 3,5 milyon dolarlık havaleyi kanıtlıyor. Banka kayıtlarına göre bu meblağ, eski Moskova Belediye Başkanı Yury Luzhkov'un dul eşi Yelena Baturina tarafından Rosemont Seneca Thornton'a gönderilmiş. 

Parayı gönderen Yelena Baturina'nın, 2014 yılında Joe Biden, Hunter Biden ve diğer iş ortaklarıyla akşam yemeğinde buluştuğu kaydedildi.

Yorumlar (0)