Hindistan’da facia olay: 6 yenidoğan bebek hayatını kaybetti

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki bir bebek hastanesinde çıkan yangında 6 yenidoğan hayatını kaybetti. 5 bebek ise en yakın hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındı. Olayla ilgili olarak hastane yetkilileri hakkında yasal işlem başlatıldı.

DÜNYA 26.05.2024, 15:15 Melina Ay
Hindistan’da facia olay: 6 yenidoğan bebek hayatını kaybetti

Yeni doğan bebeklerden 6'sının duman zehirlenmesi sonucu hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, 5 bebeğin en yakın hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındığı aktarıldı. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hastane yangını trajedisi yürekleri parçaladı. Düşüncelerim yaslı ailelerle birlikte. Yaralıların da bir an önce iyileşmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“İhtimal sorumluları affedilmeyecek”

Delhi Eyaleti Başbakanı Arvind Kejriwal da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bebek hastanesindeki yangın haberi yürekleri dağladı. Yangının nedeni araştırılıyor ve ihmalin sorumluları kesinlikle affedilmeyecek” açıklamalarını kullandı. Görgü tanıkları ise, hastane yakınlarında bir oksijen tüpü satış noktası bulunduğunu ve bu konuda yetkililerin daha önce uyarıldığını belirtti.

Hastane yetkilileri hakkında yasal işlem başlatıldı.

Yorumlar (0)