Hayvanat bahçesine 7.4 milyon TL miras kaldı 

Çekya’da vefat eden J.R. isimli bir kadının ölmeden önce 17 milyonluk Çek kronundan oluşan mirasını bir hayvanat bahçesine bıraktığı öğrenildi. Durum, kadının ölmesi ve avukatların hayvanat bahçesi yetkilileriyle görüşmesi sonucunda ortaya çıktı.  

DÜNYA 24.10.2021, 12:01
Hayvanat bahçesine 7.4 milyon TL miras kaldı 

Çekya’nın başkent Prag’da bulunan büyük bir hayvanat bahçesine yüklü miktarda miras kaldı. İsmi J.R. olarak açıklanan bir kadın, sağlık sorunları sebebiyle geçtiğimiz günlerde vefat etmişti. Cenaze töreninin ardından J.R.’nin avukatları, hayvanat bahçesi müdürü Miroslav Bobek’e ziyaret edüzenledi.  

10 adet mektup ile miras bildirildi 

Kendisine 10 farklı bölge mahkemesinin 10 farklı mektup ilettiğini ve avukatlar aracılığıyla öğrendiğine göre J.R.’nin hayvanat bahçesine yüklü miktarda miras bıraktığını aktaran Bobek, toplam mirasın 16 milyon 769 bin 398 Çek kronu (yaklaşık 7.4 milyon TL) olduğunu ifade etti. 

“Bağışları harcamak hakkında öneriler veriliyor” 

Hayvanat bahçesi müdürü Bobek, “Bu bağış bizim için çok yüksek bir meblağ. Bunu dikkatli şekilde harcamamız gerekiyor. Hatta bu konuda bazı öneriler bile almaya başladık.” şeklinde konuştu. 



Miroslav Bobek

Miras bırakma sebebini yakın arkadaşları açıkladı 

Mirası bırakan J.R.’nin neden böyle bir şey yaptığını ise cenaze töreninden sonra arkadaşları açıkladı. Yaşlı kadın, sağlık sorunlarının artmasıyla birlikte her gün hayvanat bahçesine gitmeye ve hayvanlarla dertleşmeye başlamış. J.R.’nin arkadaşlar, “Böyle bir miras bırakması bizi şaşırtmadı.” ifadelerini kullandı. 

Prag Hayvanat Bahçesi, dünyanın en iyilerinden 

İçerisinde 675 türden yaklaşık 7 bin hayvanı barındıran Prag Hayvanat Bahçesi, dünyanın en iyi 5’inci hayvanat bahçesi konumunda. 58 hektarlık alandaki bahçe, nesli tükenmekte olan 563 hayvan türüne ev sahipliği yapıyor. 

Yorumlar (0)