Hamas lideri Heniyye: Mescid-i Aksa diye bir kahramanlık savaşının içerisindeyiz

DÜNYA 07.10.2023, 15:09 07.10.2023, 15:21
Hamas lideri Heniyye: Mescid-i Aksa diye bir kahramanlık savaşının içerisindeyiz

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Mescid-i Aksa'ya yönelik gerçekleştirilen saldırıya tepki gösterdi. Heniyye, "bir kahramanlık savaşı" içerisinde bulunduklarını vurguladı.

Heniyye, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ablukası altında olan Gazze Şeridi’nden İsrail’e yönelik gerçekleştirilen saldırılara ilişkin bilgi paylaştı.

İsrail ordusu onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlattı

‘‘Tutsaklarımız ve kutsallarımızla Mescid-i Aksa’’

Hamaslı yetkili açıklamasında, "Bu tarihi olaylarda, adı Mescid-i Aksa, tutsaklarımız ile kutsallarımız ve ana sebebi de Mescid-i Aksa'ya karşı suç işleyen Siyonist saldırı olan bir kahramanlık savaşının içerisindeyiz" ifadelerine yer verdi.

Binlerce yerleşimcinin Mescid-i Aksa'ya karşı saygısızlık ettiği son günlerde ise İsrail saldırganlığının zirveye çıktığını söyleyen Heniyye, bu adımın, Mescid-i Aksa üzerinde egemenlik kurmak amacıyla atıldığına yönelik bilgileri olduğunu söyledi.

‘‘İsrail, Gazze halkına yönelik saldırılarını arttıracak’’

Heniyye, Gazze'yi abluka altında tutan İsrail yönetiminin, Batı Şeria'da devam eden Yahudi yerleşimi ile saldırıların yanı sıra Gazze'ye yönelik ani bir baskın düzenlemeyi, bölge halkına karşı gerçekleştirilen saldırıları ise artırmayı planladığını kaydetti.

Yorumlar (1)
tolunay 7 ay önce
Allahsız piç mecidi aksanızı sikiyim