Filistinli gruplar polis merkezini ele geçirdi, İsrail karşı saldırı başlattı!

Sabah saatlerinde işgal altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e fırlatılan çok sayıda roket sonucu bir kişi öldü, 2'si ağır 15 kişi yaralandı. İsrail ordusu, saldırıların yapıldığı Gazze Şeridi'ne çok sayıda roket fırlatarak misilleme yaptı. İsrail Savunma Bakanı Gallant, bir kararname imzalayarak yedek askerleri göreve çağırdı. İsrail bölgelerine sızan Filistinli gruplar, Sderot şehrindeki bir polis merkezini bastı.

DÜNYA 07.10.2023, 09:38 09.10.2023, 09:16 Hakan Öksüz
Filistinli gruplar polis merkezini ele geçirdi, İsrail karşı saldırı başlattı!

İsrail'in işgali altındaki Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinli gruplar, bu sabah saatlerinde İsrail'e doğru birçok füze fırlattı. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, Filistinli grupların başlattığı saldırılarda bir İsraillinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını duyurdu. Yaralılardan 2'sinin hayati tehlikesinin bulunduğu, 6'sının ise orta derecede yaralandığı kaydedildi.

İsrail Savunma Bakanı Gallant, yedek askerleri çağırdı

İsrail ordusu, sabah saatlerinde Gazze Şeridi'ndeki Filistinli grupların birçok roket fırlatmasının ardından harekete geçti. İsrail ordu sözcülüğü, roketlerin fırlatıldığı Gazze'ye saldırı başlattığını duyurdu. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, imzaladığı kararnameyle yedek askerleri göreve çağırdı.

Hamas'tan İsrail'e "Aksa Tufanı" operasyonu

Hamas'ın silahlı kanadı ise yaptığı açıklamada "Aksa Tufanı" adlı operasyonu başlattıklarını, bu kapsamda ilk etapta İsrail'e 5 bin roket fırlattıklarını bildirdi.

4 Filistinli grup, İsrail bölgelerine sızdı

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN), Gazze Şeridi'nden çıkan 4 ayrı silahlı Filistinli grubun İsrail bölgelerine sızdığını duyurdu.

Aktarılan bilgilere göre silahlı grup, Sderot şehrindeki bir polis merkezini bastı. Polis merkezini ele geçiren Filistinliler ile İsrail ordusu çatışmaya girdi. Çatışmada çok sayıda kişinin yaralandığı kaydedildi.

Sderot kentinin girişindeki yollar kapatıldı

Filistinli grubun bastığı Sderot kentinin girişinde önlem alan İsrail ordusunun, yolları kapattığı belirtildi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi civarındaki 80 kilometre yarıçapındaki bölgenin "askeri alan" olarak ilan edildiğini duyurdu.

Yorumlar (0)