İsrail'den Gazze'ye "Demir Kılıçlar" operasyonu!

Sabah saatlerinde Filistinli güçler tarafından başlatılan saldırının ardından İsrail harekete geçti. Başlatılan hava operasyonunda Gazze Şeridi'nde yer alan Hamas güçleri vuruldu. "Demir Kılıçlar" adı verilen hava operasyonuna dair bilgiler verildi.

DÜNYA 07.10.2023, 15:23 09.10.2023, 09:22 Hakan Öksüz
İsrail'den Gazze'ye "Demir Kılıçlar" operasyonu!

İzzeddin el-Kassam Tugaylarının sabah saatlerinde "Aksa Tufanı" adını verdikleri operasyonla İsrail'e roket yağdırmasının ardından çatışmalar patlak verdi. İsrail ordusu, çok sayıda savaş uçağıyla abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik "Demir Kılıçlar" operasyonu başlatıldığını duyurdu.

Gazze şehrinden patlama sesleri

Gazze Şeridi'nde yer alan Hamas güçlerinin vurulmaya başlandığı bildirildi. Hava harekatının ardından Gazze şehrinin farklı noktalarından patlama sesleri geliyor. Dumanların yükseldiği kentte kaos hakim oldu.

Toplamda 21 hedef vuruldu

İsrail Ordu Sözcülüğü, hava operasyonuna ilişkin bilgi verdi. Hamas'a ait 17 olan askeri yerleşke ile 4 operasyon merkezinin vurulduğu duyuruldu. Bir İsrailli komutanın Filistinliler tarafından esir alındığı iddiasının şu an için doğrulanamayacağı kaydedildi.

Sivil olağanüstü hal ilan edildi

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, "Sivil olağanüstü hal ilan ettik. Bu olağanüstü hal, kolluk kuvvetlerine geniş yetkiler veriyor. Gönüllü polis sayısının artması gerekiyor." dedi.

İsrail polisinden vatandaşlarına, "Evde kalın" çağrısı

Sosyal medyada bazı İsraillilerin esir alındığını gösteren videolar paylaşıldı. İsrail Polis Sözcülüğü, Gazze çevresinde yaşayan vatandaşların, sokağa çıkmamaları gerektiğini bildirdi. Polis Şefi Kobi Shabtai, "Bölge bölge ilerleyen Filistinli gruplardan bazıları etkisiz hale getirildi." açıklamasını yaptı.

Netanyahu: "Daha önce hiç görmedikleri bir bedel ödeyecekler    

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi civarında yer alan 80 kilometrelik alanın "askeri bölge" olarak ilan edildiğini ve yedek askerlerin çağrıldığını bildirdi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Savaştayız ve galip geleceğiz. Düşmanımız, daha önce görmediği bir bedel ödeyecek." dedi.
 

Yorumlar (0)