İsrail'den korkunç görüntüler geliyor: Sivil katliamları sosyal medyada!

Gazze Şeridi'nde bu sabah patlak veren olaylar, İsrail'in savaş ilan etmesine neden oldu. Günün ilk ışıklarıyla roket saldırısına başlayan Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, çok sayıda İsrailliyi öldürdü. Sosyal medyada Filistinli güçlerin dehşet saçtığı görüntüler paylaşıldı.

DÜNYA 07.10.2023, 14:43 07.10.2023, 17:55 Hakan Öksüz
İsrail'den korkunç görüntüler geliyor: Sivil katliamları sosyal medyada!

İsrail'de sabah saatlerinde Gazze Şeridi'nden atılan 5 bin roketle başlayan saldırılar nedeniyle kaos yaşanıyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Aksa Tufanı" operasyonu başlattıklarını duyurdu. 

Kassam Tugayları Sözcüsü: "Tarihi bir fırsatın eşiğindeyiz"

Tüm Filistinlilerin bu operasyona katılması gerektiğini duyuran İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, "Düşman hayal kırıklığına uğrayacak ve şaşkına dönecek. İlk hedefimiz, askeri mevziler ve havalimanları gibi stratejik noktalar. Mescid-i Aksa'ya saldıran İsraillilerden hesap soracağız. İsrail'e diz çöktürecek tarihi bir fırsatın eşiğindeyiz. Aksa Tufanı savaşına katılmaları için halkımıza çağrı yapıyoruz." dedi.

Sosyal medyada korkunç görüntüler paylaşılıyor

Sosyal medyada Filistin güçlerinin saldırılarıyla ilgili korkunç görüntüler paylaşıldı. Bir görüntüde öldürülen bir İsrailli kadının çırılçıplak soyulduğu, bacaklarının kırıldığı ve kamyonet kasasında götürüldüğü görüldü.

Bazı İsrailli vatandaşlar, çöp konteynerlerine girdi

İsrail halkının panik içinde havaalanlarına akın ettiği görüntüler paylaşıldı. Terör saçan Hamas güçlerinin şiddetinden korunmak isteyen bazı İsrailliler, çöp konteynerlerine girdi.

Ölü ve yaralı sayısı

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı'nın açıklamasına göre şimdiye kadar saldırılarda 22 İsrailli öldü. 70'den fazla kişi ağır yaralandı. Olaylarda 4 Filistinli öldü, 5 kişi ise yaralandı.

Yorumlar (0)