İsrail Başbakanı Netanyahu: Savaştayız ve kazanacağız

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Netanyahu, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları tarafından İsrail'e yönelik başlatılan "Aksa Tufanı" saldırısı üzerine, ulusa sesleniş konuşması yaptığı bir video yayınladı. Netanyahu videoda "Savaştayız ve kazanacağız. Düşmanlarımız daha önce hiç bilmedikleri bir şekilde bunun bedel ödeyecek" şeklinde konuştu.

DÜNYA 07.10.2022, 12:38 07.10.2023, 14:01
İsrail Başbakanı Netanyahu: Savaştayız ve kazanacağız

Hamas'ın silahlı kanadı Izzeddin Kassam, İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' isimli bir operasyon gerçekleştirdiğini duyurdu. Operasyonun ilk kısmında 5 bin roket ile havan topu fırlatıldı. Dünyanın gündemine bomba gibi düşen bu gelişmenin ardından İsrail Başbakanı Netanyahu'dan konuya ilişkin ilk açıklama geldi.

"Savaştayız ve kazanacağız"

İsrail’in kazanacağı bir savaşın içinde olduğunu vurgulayan Başbakan Netanyahu, "Savaştayız ve kazanacağız. Düşman benzeri görülmemiş bir şekilde bedel ödeyecek" şeklinde konuştu.

İsrailli vatandaşları uyaran Başbakan Netanyahu, "İsrail vatandaşları savaştayız. Bu bir operasyon ya da karşılıklı saldırı değildir. Bu bir savaş. Hamas sabah saatlerinden itibaren İsrail vatandaşlarına yönelik kanlı bir sürpriz saldırı düzenlemeye başladı. Sabah saatlerinden itibaren bu durumun içindeyiz" dedi.

Netanyahu, güvenlik birimleri ile yaptığı toplantının ardından ise abluka altındaki Gazze Şeridi etrafına Filistinli silahlı grupların sızdığını ve İsrail yerleşim yerlerinin "temizlenmesi" yönünde talimat verdiğini operasyonun ise son saatlere kadar devam ettiğini belirtti.

"Kendimizi korumak için her şeyi yaparız"

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ise saldırıya ilişkin X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, "İsrail zor bir süreçten geçiyor. Kendimizi koruyabilmek için her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)