Gürcistan'da sular durulmuyor

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te düzenlenen 26. Ortodoks Parlamentolararası Genel Asamblesi toplantısına Rus milletvekili Sergei Gavrilov'un başkanlık etmesine tepki olarak 3 gün önce başlayan protestolar devam ediyor.

DÜNYA 24.06.2019, 08:20
Gürcistan'da sular durulmuyor

Tiflis'te 20 Haziran'da düzenlenen 26. Ortodoks Parlamentolararası Genel Asamblesi'nin oturumuna, Rusya heyetindeki Rusya Devlet Duması milletvekili Sergei Gavrilov'un başkanlık yapmasına tepki vermekle başlayan protestolar Tiflis'te önce parlamentonun daha sonra ise hükümet binası karşısında sürdürüldü. 

Protesto, yaklaşık 5 saat boyunca devam etti. Göstericiler, 21 Haziran'da parlamento binası karşısında emniyet güçleri tarafından müdahale edilen çok sayıda protestocunun yaralanmasından İçişleri Bakanını sorumlu matadorbet giriş tutarak istifa etmesi çağrısında bulundu. 

Bu arada  polis tarafından gözaltına alınanların serbest bırakılması taleplerini bir kez daha bildiren göstericiler, taleplerinin yerine getirilmediği sürece protestoların süreceğini duyurdu. 

Meclis Başkanı İrakli Kobakhidze, protestoların ikinci gün de süreceğinin anlaşılması üzerine 21 Haziran'da istifa ettiğini duyurmuştu.

Kobakhidze, Azerbaycan'daki resmi temaslarına son vermiş ve ülkesine dönmüştü.

Rus hava yolu şirketleri Gürcistan’a uçamayacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Gürcistan’da düzenlenen Rusya karşıtı protestolardan sonra Rus hava yolu şirketlerinin Gürcistan’a uçmasını geçici olarak yasaklayan bir kararnameye imza attı.

Putin tarafından imzalanan kararnameyle, Rus hava yolu şirketlerinin Gürcistan'a uçması 8 Temmuz itibarıyla geçici olarak yasaklandı. 

Yorumlar (0)