Dışişleri, Etiyopya'daki darbe girişimini kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Etiyopya'nın Amhara Bölgesi Hükümetine karşı gerçekleştirilen ve Amhara Hükümet Başkanı ile üst düzey yetkililerin yaşamlarını yitirmesine neden olan darbe girişimini şiddetle kınadı.

GÜNDEM 24.06.2019, 08:45 24.06.2019, 09:21
Dışişleri, Etiyopya'daki darbe girişimini kınadı

Dışişleri Bakanlığı, matadorbet Etiyopya'nın Amhara Bölgesi Hükümetine karşı yapılan darbe girişimine ilişkin,  "Etiyopya'nın Amhara Bölgesi Hükümetine karşı yapılan ve Amhara Hükümet Başkanı ile üst düzey yetkililerin hayatlarını kaybetmesine yol açan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz." açıklamasında bulundu. 

Etiyopya Genelkurmay Başkanının darbe girişimiyle bağlantılı olarak Addis Ababa'da uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitirmesinin derin üzüntüyle öğrenildiği kaydedilerek, dost Etiyopya halkı ve hükümetine taziye mesajı iletildi.

Açıklamada, "Türkiye'nin seçimle işbaşına gelen hükümetlerin yasa dışı yollarla değiştirilmesine yönelik tüm teşebbüslerin karşısında olduğu yineliyor, söz konusu darbe girişimi karşısında Etiyopya'ya güçlü desteğimizi ifade ediyoruz." denildi. 

Ne olmuştu?

Etiyopya başbakanlık ofisi tarafından ülkenin kuzeyindeki Amhara eyaletinde, dün akşam saatlerinde silahlı bir grubun darbe girişiminde bulunarak yerel hükümeti devirmeye çalıştığı ve girişimin bastırıldığı duyurulmuştu. 

Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanı Seare Mekonnen ve Amhara eyaleti Başkanı Ambachew Mekonnen'in öldürüldüğü duyurulmuştu. 

Yorumlar (0)