Güney Kore'de facia: 153 ölü

Güney Kore'nin başkenti Seul'de gerçekleştirilen Cadılar Bayramı kutlamalarında yaşanan izdihamda 153 kişi yaşamını yitirdi. Türkiye'nin Seul Büyükelçiliği, yakınlarından haber alamayan kişilerin hangi irtibat adresleri üzerinden Büyükelçilik ile temas kurabileceğini duyurdu.

DÜNYA 29.10.2022, 21:40 31.10.2022, 08:16
Güney Kore'de facia: 153 ölü

Yetkililer, Seul'ün en önemli eğlence merkezlerinden biri olan Itaewon bölgesinde düzenlenen Cadılar Bayramı kutlamasında yaşanan izdihamda 153 kişinin can verdiğini bildirdi.

"Ani kalp durması teşhisi konuldu"

Ulusal İtfaiye Teşkilatı'ndan Choi Cheon-sik, bahse konu kutlamada arka taraflarda olanların dar bir sokakta kalabalığı itmeleri neticesinde izdiham meydana geldiğini düşündüklerini kaydetti.

Korkunç olayda çok sayıda kişinin yaralandığını ifade eden Choi, bahse konu kişilerden yarısına ani kalp durması teşhisi konulduğunu belirtti.

Choi, olay mahalline 400'ü aşkın acil durum görevlisi ve ülke genelinde 140 dolayında acil durum aracı sevk edildiğini bildirdi. 

Ölü sayısının daha da artmasından endişe ediliyor.

100 bin kişinin katıldığı ileri sürüldü

Bu arada, yerel basında yer alan bazı haberlerde, Itaewon'da bulunan bir eğlence mekanına kimliği açıklanmayan ünlü bir ismin geleceğine ilişkin söylentilerin akabinde insanlar, buraya akın ederek izdihama sebep oldu.

Söz konusu haberlerde, Itaewon'daki Cadılar Bayramı kutlamalarına yaklaşık olarak 100 bin kişinin katıldığı öne sürüldü.

Faciada yaralanan veya ölen Türk var mı?

Seul'de meydana gelen faciada hayatını kaybeden ya da yaralanan bir Türk vatandaşının bulunup bulunmadığı merak ediliyordu. Türkiye'nin Seul Büyükelçiliği, herhangi bir Türk vatandaşının yaşanan izdihamda zarar görmediğini bildirdi. Yakınlarından haber alamayan vatandaşların, +82 10 3780 1266 numarasını arayabileceği veya embassy.seoul@mfa.gov.tr adresi üzerinden Türkiye'nin Seul Büyükelçiliği ile temas kurabileceği kaydedildi.

Yorumlar (0)