Gözaltı süresi uzatılan Andrew Tate'ten mesaj: Delil bulamayacaklar

29 Aralık'ta Romanya'da gözaltına alınan 36 yaşındaki eski dövüşçü Andrew Tate'in gözaltı süresi 30 gün uzatıldı. Twitter'dan paylaşımda bulunan Tate, "Delil bulamayacaklar." dedi. İşte yaptığı ilginç konuşmalarla uzun süre gündemi meşgul eden Andrew Tate'in yargılandığı dava hakkındaki bazı detaylar...

DÜNYA 20.01.2023, 20:14 Hakan Öksüz
Gözaltı süresi uzatılan Andrew Tate'ten mesaj: Delil bulamayacaklar

Yaptığı kadın düşmanı açıklamalarla gündeme oturan Eski kick boksçu Andrew Tate, "insan kaçakçılığı yapmak" ve "suç örgütü üyeliği" suçlamasıyla Romanya'da gözaltına alınmıştı. Romanya Organize Suçları ve Terörü Araştırma Şube Müdürlüğü (DIICOT) Sözcüsü Ramona Bolla, aralık ayında gözaltına alınan Tate ile ilgili açıklama yaptı. 

Sözcü Ramona Bolla, Andrew Tate ve kardeşi Tristan Tate'in aralarında yer aldığı 4 kişinin gözaltı süresinin 30 gün uzatılması talebinin hakim tarafından kabul edildiğini kaydetti. 

Andrew Tate: "Tamamen siyasi bir dava"

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Andrew Tate, "Suçsuzum, bu nedenle aradıkları kanıtları asla bulamayacaklar. Somut kanıtları görmezden gelmeyi seçiyorlar. Bu dava tamamen siyasi." ifadelerini kullandı. 

Tate ve kardeşinin 3,9 milyon dolarlık varlığına el konuldu

36 yaşındaki Tate ve gözaltına alınan diğer kişilerin gözaltı süresi 31 Aralık 2022'de uzatılmıştı. Andrew Tate temyize başvurmuş ancak talebi kabul görmemişti. 29 Aralık'ta Romanya'da gözaltına alınan Andrew Tate ve kardeşine ait 3,9 milyon dolar değerinde olduğu söylenen çok sayıdaki otomobil ve gayrimenkule el konuldu. 

Gözaltına alınan 4 kişinin, insan ticareti yaptığı öne sürüldü. Bu grup tarafından cinsel istismara uğradığı ileri sürülen 6 kişiye ulaşıldı. Şüphelilere yönelik soruşturmanın nisan ayında başlatıldığı aktarıldı.

Yorumlar (0)