Fransa sızlandı: Türk donanması çok agresif!

Fransa Savunma Bakanlığı, Türk donanmasının, NATO görevini yürüten Fransız gemilerine karşı agresif olduğunu ifade etti. 

DÜNYA 18.06.2020, 11:12
Fransa sızlandı: Türk donanması çok agresif!

NATO (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü) ile Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Libya'daki başarılı hamlelerinden rahatsız oluyor. 

Elysee Sarayı, Türkiye'nin Libya'daki adımlarını "agresif" olarak nitelendirmiş ve Türkiye'yi NATO'dan yararlanmakla suçlamıştı. 

Türkiye'nin yürüttüğü Libya politikası sebebiyle huzursuz olduğu fark edilen Fransa Savunma Bakanlığı, hadsiz bir açıklamada bulundu. 

Fransa Savunma Bakanlığı yetkilisi, NATO Savunma Bakanları Zirvesi'nden önce Reuters haber ajansına bazı açıklamalar yaptı.

"Taciz ediyorlar"

Söz konusu yetkili, NATO görevini gerçekleştiren Fransız savaş gemilerinin Türk donanmasına bağlı gemiler tarafından taciz edildiğini iddia etti. 

"Görmezden gelemeyiz"

Türkiye'nin yaptığı hamleler karşısında NATO'nun asla olanları görmezden gelmeyeceğini belirten yetkili, NATO içerisinde karmaşık anların yaşanabileceğini ancak ortada bir problem yokmuş gibi davranamayacaklarını söyledi. 

Yetkili, bu problemin farkına varılması, tartışılması ve çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

Ne olmuştu?

17 Haziran günü Fransa Savunma Bakanlığı, Akdeniz'deki NATO misyonuna katılım gösteren bir Fransız savaş gemisi ile Türk donanmasına bağlı fırkateynler arasında tansiyonun yükseldiğini bildirmişti. 

Bakanlık, Türk donanmasına bağlı fırkateynler tarafından Fransız savaş gemisine üç defa radar aydınlatması yapıldığını ve füze saldırısı düzenleneceğini iddia etmişti. 

Yorumlar (0)