LGS ve YKS günlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak!

Bilim Kurulu, LGS (Liselere Geçiş Sınavı) ile YKS'nin (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) yapılacağı günlerde sınav saatleri boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanmasını önerdi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sınırlı bir sokağa çıkma yasağı uygulanması için talimat verdi.

EĞİTİM 18.06.2020, 11:34 18.06.2020, 13:22
LGS ve YKS günlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak!

LGS (Liselere Geçiş Sınavı), 20 Haziran günü, YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) ise 27 Haziran günü gerçekleştirilecek. 

Bilim Kurulu, dün yapılan toplantıda, söz konusu sınav saatlerinde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmasını önerdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, öneriyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bildirdi. Son karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildi.

Erdoğan, sınırlı bir sokağa çıkma yasağı uygulanması için talimat verdi. 

Konuya ilişkin açıklama Fahrettin Koca'dan geldi. Bakan Koca, sınavlara gidiş ve dönüş zamanlarında dışarıda yoğunluk meydana gelmemesi ve söz konusu günlerin yalnızca gençlere ayrılması amacıyla Erdoğan'ın, sınırlı bir sokağa çıkma yasağı uygulanması için talimat verdiğini duyurdu. 

Ne olmuştu? 

Koca, Bilim Kurulu'nun hem LGS (Liselere Geçiş Sınavı) hem de YKS'nin (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) güvenilir bir şekilde gerçekleştirilmesi konusunda bir öneriye sahip olduğunu belirtmişti.

Her iki sınavın da düzenleneceği saatlerde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanması için Bilim Kurulunca öneride bulunulduğunu aktaran Koca, bu konuyu Erdoğan'a ilettiğini kaydetmişti.

Koca, sınavlara giriş ve çıkışların güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi için Erdoğan'ın talimat verdiğini, gerekli duyuruların ise İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacağını ifade etmişti. 

Yorumlar (0)