Esed'in askerleri Hafter için Libya'ya geldi

Beşşar Esed rejimine bağlı paralı askerler, darbeci general Halife Hafter safında UMH'ye karşı savaşmak için Libya'ya geldi.

DÜNYA 06.03.2020, 15:30 06.03.2020, 15:31
Esed'in askerleri Hafter için Libya'ya geldi

Beşşar Esed rejimine bağlı paralı askerler, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci general Halife Hafter saflarında savaşmak için Libya'ya geldi.

Le Monde gazetesinin askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde, Libya'da Beşşar Esed rejimi ile Halife Hafter'in ittifak kurduğu bildirildi.

Beşşar Esed rejiminin, Libya'nın Şam Büyükelçiliğini Halife Hafter yanlısı sözde hükümete verdiği belirtilen haberde, Beşşar Esed rejimi ile Halife Hafter'in, Türkiye ve BM (Birleşmiş Milletler) nezdinde tanınırlığı olan Libya Ulusal Mutabakat Hükümetine (UMH) karşı birleştiği vurgulandı.

Haberde, darbeci general Halife Hafter'in BAE (Birleşik Arap Emirlikleri), Suudi Arabistan ve Rusya tarafından da desteklendiğinin altı çizildi.

Beşşar Esed rejimi ile darbeci general Halife Hafter arasında 2018 yılından bu yana yakın ilişkilerin bulunduğuna vurgu yapılan haberde, Beşşar Esed rejimine bağlı paralı askerlerin darbeci general Halife Hafter saflarında savaşmak için Libya'ya geldiği kaydedildi.

Üç gün önce Libya'nın Şam Büyükelçiliğini, Hafter yanlısı sözde hükümete teslim eden Beşşar Esed rejimi, "Halife Hafter'i resmi olarak tanıyan ilk yönetim" oldu.

1 Mart'ta Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci general Halife Hafter tarafından oluşturulan sözde Geçici Hükümet'ten üst düzey bir heyet, Suriye'yi ziyaret ederek Beşşar Esed rejiminin üst düzey yetkilileriyle görüşmüştü.

Yorumlar (0)