Hafter'e parayı kimin verdiğini açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gambiya ziyareti sonrası mevkidaşı Adama Barrow ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "Hafter de dahil yanındakiler de lejyonerdir, Abu Dabi tarafından desteklenmektedir. Para oradan verilmektedir." şeklinde konuştu.

GÜNDEM 27.01.2020, 20:53
Hafter'e parayı kimin verdiğini açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gambiya Devlet Başkanı Adama Barrow ile düzenlediği ortak basın toplantısında önemli açıklamalr yaptı.

"Hafter bütün bu süreçte sürekli kaçmıştır"

Libya ile ilgili süreçte Türkiye'nin nasıl  bir adım atacağı sorusuna Erdoğan, "Sarrac imzasını atmıştır ama Hafter atmamıştır. Hafter bütün bu süreçte sürekli kaçmıştır ve en son bu süreçten sonra da şimdi kendi sözcüsünün şu açıklaması çok manidardır. Libya'daki süreç namlunun ucundadır." yanıtını verdi.

"Abu Dabi tarafından desteklenmektedir"

"Sarrac BM Güvenlik Konseyi'nin tanıdığı bir liderdir." diyen Erdoğan, "Hafter ise darbecidir. Türkiye olarak bizim TBMM kararıyla oraya eğitici olarak gönderdiğimiz askerlerimiz vardır. Hafter de dahil yanındakiler de lejyonerdir, Abu Dabi tarafından desteklenmektedir. Para oradan verilmektedir. Şu anda tabii Hafter lejyonerleri ile beraber Sudan'dan da 5 bini aşkın asker karacı olarak buraya gelmiştir. Böyle bir tablo ne yazık ki Libya'da yaşanmaktadır. Temennimiz odur ki, bir an önce Libya barışa kavuşur." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)