Hafter sözcüsü: Çözüm silahla gelecek!

Hafter'in sözcüsü Ahmed el-Mismari, "Libya krizinin çözümü siyasi değil ancak silah yoluyladır" açıklamasını yaptı.

DÜNYA 27.01.2020, 00:15
Hafter sözcüsü: Çözüm silahla gelecek!

Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’e bağlı milislerin sözcüsü Ahmed el-Mismari, Berlin’de yapılan ateşkes çağrılarına rağmen Misrata’nın güneydoğusundaki Ebu Kıreyn bölgesine yaptıkları saldırının "burada yaşanan askeri hareketliliğe karşı önleyici bir operasyon olduğunu" öne sürdü.

Libya krizine yönelik uluslararası girişimlere değinen Mismari, "Libya’daki sorunun çözümü siyasetle değil ancak silah yoluyladır.” dedi.

Berlin Konferansı sonuç bildirgesine göre, Libya'nın BM nezdindeki meşru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ve Hafter tarafından beşer temsilcinin Cenevre’de, BM himayesinde buluşacağı 5+5 askeri komitesinin bu hafta toplanacağı tahmin ediliyor.

Emekli general Halife Hafter'in saldırı emri karşısında Libya'nın batısında dün Misrata ve bugün Kabav, Zliten, Hums, Msallata ve Zaviye olmak üzere 6 şehir yönetimi seferberlik ilan etmişti.

BAE mutsuz

İlk seferberlik ilan eden Mistara'ya, Halife Hafter'i destekleyen Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) saldırı düzenlenmiş, Mistara'da bulunan harp okulu bombalanmıştı.

Emekli general Halife Hafter, 4 Nisan'da da başkent Trablus'u ele geçirmek için birliklerine saldırı emri vermiş ve 48 saat içinde başkentin kontrolünü ele geçireceklerini ileri sürmüştü.

Bunun üzerine Libya'da uluslararası anlamda da meşruiyete tek sahip olan UMH (Ulusal Mutabakat Hükümeti) birlikleri de Burkan el-Gadab Operasyonu'nu başlatmıştı.

Yorumlar (0)