Ermeni işgalinden kurtarılan topraklarda namaz kılındı!

Azerbaycan askerleri, Ermeni işgalinden kurtarılan topraklarda şükür namazı kıldı. 

DÜNYA 17.10.2020, 16:30 17.10.2020, 16:34
Ermeni işgalinden kurtarılan topraklarda namaz kılındı!

Ermenistan, sivillere acımasız bir şekilde saldırmaya ve savaş suçu işlemeye devam ederken, Azerbaycan askerleri ise toprak bütünlüğünü korumak ve işgal altında tutulan toprakları kurtarmak için operasyonlarına başarılı bir şekilde devam ediyor. 

Azerbaycan askerlerinin,  Ermeni işgalinden kurtarılan topraklarda şükür namazı kıldıkları görüldü. O anlara dair görüntüler ortaya çıktı. 

Ne olmuştu?

Ermenistan, 27 Eylül sabahı Azerbaycan'da bulunan yerleşim alanlarına saldırıda bulunmuştu. Bunun üzerine toprak bütünlüğünü korumak, sivillerin huzurunu ve güvenliğini sağlamak, Ermeni işgalindeki toprakları kurtarmak isteyen Azerbaycan da operasyon başlatmıştı.

Türkiye'nin desteğini alan Azerbaycan, Bayraktar TB2 SİHA'lar ile Ermeni mevzilerini imha etmiş, işgal altındaki köyleri tek tek kurtarmaya başlamıştı.

Ermenistan ise Azerbaycan'da bulunan yerleşim alanlarına alçakça top, havan füzeler ile saldırmaya devam etmişti. 

Azerbaycan ve Ermenistan'ın dışişleri bakanları, Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya gelmişti. İki ülke, Dağlık Karabağ'da bulunan cenazelerin ve esirlerin karşılıklı iadesi için geçici ateşkes sağlamış, söz konusu ateşkes 10 Ekim günü saat 12.00'da başlamıştı. 

Ateşkesi ihlâl eden Ermenistan, bir gün bile geçmeden Gence şehrini füzeler ile hedef almıştı. Söz konusu kanlı saldırı neticesinde 10 sivil yaşamını yitirmişti. 35 sivilin de yaralandığı ifade edilmişti. 

Terter şehrinde bulunan kabristanı 15 Ekim günü hedef alan Ermenistan ordusu, 4 sivilin yaşamını yitirmesine ve 4 sivilin de yaralanmasına neden olmuştu.  

Dün gece saatlerinde Gence'yi Elbrus füzeleri ile hedef alan Ermeniler, 13 sivilin hayatını kaybetmesine ve 50'den fazla sivilin yaralanmasına yol açmıştı. 

Yorumlar (0)