Akar: Ateşkes çağrısı yapanlar nerede?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ermenistan'ın Gence şehrine füzelerle saldırmasının ardından yaptığı açıklamada, Ermenilerin savaş suçu işlediğini, sürekli "ateşkes" çağrısında bulunanların ise alçak saldırıları izlemeyi sürdürdüğünü ifade etti. 

GÜNDEM 17.10.2020, 13:30
Akar: Ateşkes çağrısı yapanlar nerede?

Ermenistan ordusu, dün gece saatlerinde Gence şehrine hain bir saldırı düzenlemişti. Elbrus füzelerinin binalara isabet etmesi sonucu 13 sivil yaşamını yitirmiş, 52 sivil yaralanmıştı. Ölenlerin arasında bir yaşındaki bebek ile 15 yaşındaki bir çocuğun bulunduğu kaydedilmişti. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, alçak saldırının ardından Azerbaycanlı mevkidaşı Zakir Hasanov ile telefonda görüştü. 

Bakan Akar, Ermenistan'ın Gence şehrinde dün gece saatlerinde aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu sivilleri katlettiğini ifade etti.

"Sadece uzaktan seyrediyorlar"

Akar, Elbrus füzeleri ile sivillere saldıran Ermenistan'ın savaş suçu işlediğini ancak sürekli "ateşkes" çağrısında bulunan ülkelerin kanlı saldırıları sadece uzaktan seyrettiğini kaydetti.

Sivillere yönelik acımasız saldırıları düzenleyenlerin hesap vereceğine dikkat çeken Akar, katliama karşı duyarsız kalanları da tarihin hiçbir şekilde affetmeyeceğini söyledi. 

"Sivillerin kanlarını yerde bırakmayacaklarından eminim"

Akar, Azerbaycan ordusunun söz konusu saldırılara karşılık vereceğinden ve yaşamını yitiren sivillerin kanlarını asla yerde bırakmayacağından emin olduğunu ifade etti. 

Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarmak, toprak bütünlüğünü korumak ve sivillerin güvenliğini sağlamak için başlattığı mücadelede kardeş ülkenin yanında olunacağını belirten Akar, Türkiye'nin bütün imkânlarıyla destek vereceğini aktardı. 

Akar, Ermenilere ait Su-25 savaş uçağını düşüren ve Fuzuli şehrini işgal altından kurtaran Azerbaycan ordusunu kutladı. Alçak saldırılar sonucu yaşamını yitiren sivillere Allah'tan rahmet dileyen Akar, yaralanan sivillere de acil şifalar diledi. 

Ne olmuştu?

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fuzuli şehrinin işgalden kurtarıldığını duyurmuştu. Aliyev, Dedeli, Işıklı, Musabeyli, Pirahmetli, Cuvarlı, Çimen ve Koçahmetli köylerinin de tek tek işgal altından kurtarıldığını ifade etmişti. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'a ait Su-25 savaş uçağının düşürüldüğünü bildirmişti.

Yorumlar (0)