Erdoğan, Karadeniz'deki yeni rezervi açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz'de yer alan Tuna-1 kuyusundaki doğal rezervinin, 405 milyar metreküpe ulaştığını duyurdu.

EKONOMİ 17.10.2020, 16:48 17.10.2020, 17:37
Erdoğan, Karadeniz'deki yeni rezervi açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih sondaj gemisinde önemli açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'de yer alan Tuna-1 kuyusundaki 320 milyar metreküp doğal gaz rezervine 85 milyar metreküp daha eklendiğini ifade etti.

"405 milyar metreküp oldu"

Erdoğan, böylece söz konusu doğal gaz rezervi miktarının 405 milyar metreküpe ulaştığını söyledi. 

Hidrokarbon kaynaklarının ekonomik anlamda oldukça kıymetli olduğuna dikkat çeken Erdoğan, Türkiye'nin bu konuda "ithalatçı" konumunda olduğunu belirtti.

"Türkiye'deki doğal gaz yetersiz"

Erdoğan, Türkiye'nin farklı bölgelerinde az seviyede petrol ve doğal gaz çıktığını ancak tüketime göre bu miktarın yetersiz düzeyde olduğunu aktardı. 

Karadeniz'de bulunan doğal gaz rezervinin Türkiye'nin en büyük hidrokarbon kaynağı olduğuna dikkat çeken Erdoğan, söz konusu keşiflerin devamının geleceğine emin olduğunu söyledi.

"Doğal gaz fiyatları ucuzlayacak"

Erdoğan, Türkiye'nin doğal gazda dışarıya bağımlılığının ciddi derecede azalacağını belirterek, bunun "daha ucuz doğal gaz" manasına geldiğini ifade etti.

Doğal gazın Türk milletine daha düşük fiyatlarla sunulabileceğini aktaran Erdoğan, söz konusu keşiflerin vatandaşlara moral verdiğini aktardı.

"Türkiye'yi dışlama girişimlerine razı gelinmedi"

Erdoğan, Doğu Akdeniz'de herhangi bir zorbalığa asla izin verilmeyeceğini belirterek, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) halklarının sahip olduğu hakları yok sayan bir karara müsaade edilmeyeceğine dikkat çekti. 

Doğu Akdeniz'de bulunan hidrokarbon kaynaklarını paylaşım rekabetinden Türkiye'yi dışlama girişimlerine razı gelinmediğini aktaran Erdoğan, yeni bir dönemin başladığını söyledi. 

"Hidrokarbon kaynaklarını arama faaliyetleri devam edecek"

Erdoğan, Türkiye'nin hiçbir ülkenin toprağına göz dikmediğini belirterek, hem Akdeniz hem de Karadeniz'de hidrokarbon kaynaklarını arama faaliyetlerine devam edileceğini kaydetti. 

Türkiye'yi hiç kimsenin yolundan döndüremeyeceğini ifade eden Erdoğan, darbelerin, siyasi ve ekonomik oyunların ya da tehditlerin artık işe yaramayacağını söyledi.

Erdoğan, güçlü bir Türkiye için asla pes edilmeyeceğine dikkat çekti. 

Yorumlar (0)