Ermenistan savaş suçu işliyor, dünya izliyor!

Ermenistan'ın Gence şehrine düzenlediği saldırı sonucu yaşamını yitiren 8 kişi defnedildi. "Ateşkes" diye bağıranlar, şimdi Ermenilerin işlediği savaş suçuna karşı sessiz kalıyor. 

GÜNDEM 17.10.2020, 14:43 17.10.2020, 14:48
Ermenistan savaş suçu işliyor, dünya izliyor!

Ermenistan, dün gece Gence şehrine Elbrus füzeleri ile saldırmıştı. Savaş suçu işleyen Ermenistan'ın alçak saldırıları nedeniyle 13 sivil yaşamını yitirmiş, 52 sivil yaralanmıştı. 

Söz konusu saldırıda yaşamını yitiren 13 kişinin 8'i bugün defnedildi. 

Bir aile katledildi

Ermenilerin kanlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren Eskerov ailesinin 5 üyesi, bugün Gence şehrinde bulunan mezarlıkta defnedildi. 

Sevil Eskerova, Baba Suluddin Eskerov ve çocukları Bahtiyar, Nigar ve Narin'in hayatını kaybettiği öğrenildi.

Ailenin yakınlarından biri, Nigar'ın normal şartlarda yarın doğum günü olduğunu, onun için hazırlık yaptıklarını, fakat bugün kendisinin toprağa verildiğini söyledi. 

Söz konusu kişi, Elbrus füzesinin evlerine isabet ettiğini belirterek, hala şaşkın olduklarını, bir ailenin tüm üyelerinin yaşamını yitirdiğini ifade etti. 

5 aylık bebek yaşamını yitirdi

Ermenilerin kanlı saldırısı sırasında uyuyan Royal Şahnezerov, Zuleyha Şahnezerova ve bebekleri Medine de yaşamını yitirdi. Medine'nin henüz 5 aylık olduğu belirtildi. 

Söz konusu saldırıdan yalnızca çocukları Hatice'nin kurtulabildiği ifade edildi. Hatice'nin 3 yaşında olduğu öğrenildi. 

Royal Şahnezerov'un bankacı olduğu ortaya çıktı. Royal Şahnezerov'un akrabalarından biri, 11 Ekim günü Gence'ye yönelik saldırıda hedef alınan bölgeye beraber gittiklerini ve yaşamını yitirenler için çiçek bıraktıklarını anlattı. 

Elbrus füzesinin doğrudan Royal Şahnezerov ve ailesinin evine düştüğü belirtildi. Royal Şahnezerov'un akrabası, Ermenistan'ın yeniden saldıracağını düşündüğünü, bunu yine gece saatlerinde gerçekleştirebileceğini ifade etti. 

Zuleyha Şahnezerova'nın annesi olan Sevinç Ağayeva, cenaze işlemleri sırasında hüzünlendi. 

Ne olmuştu?

Azerbaycan, Ermenilerin sivillere yönelik saldırısı üzerine 27 Eylül günü karşı operasyon başlatmıştı. 

Ağır kayıplara uğrayan Ermeniler, Azerbaycan'da bulunan yerleşim bölgelerini top, füze ve havanlarla hedef almıştı. 

İki ülkenin dışişleri bakanları, Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya gelmişti. Dağlık Karabağ'da bulunan esirlerin ve cenazelerin değişimi için geçici ateşkes sağlanmış, fakat 10 Ekim günü başlayan ateşkes Ermeniler tarafından ihlâl edilmişti. 

İşgalci Ermeniler, ateşkesin başlamasından sonra henüz bir gün bile geçmeden Gence şehrini Elbrus füzeleri ile hedef almış, 10 sivil yaşamını yitirmiş, 35 sivil ise yaralanmıştı. 

Ermenistan, 15 Ekim günü Terter şehrinde kabristana giden sivillere saldırmış, 4 sivil yaşamını yitirmiş, 4 sivil ise yaralanmıştı. 

Dün gece saatlerinde ise Gence şehrine yine Elbrus füzeleri ile saldırılmıştı. Söz konusu saldırı, 13 sivilin hayatını kaybetmesine ve 50 sivilin yaralanmasına yol açmıştı. 

Yorumlar (0)