Terör devleti, Gence'yi böyle vurdu: "Allah'ım yardım et'"

Terör devleti Ermenistan'ın, Gence şehrini Elbrus füzeleri ile vurduğu anlar görüntülendi. O anları kaydeden bir vatandaşın, "Allah'ım yardım et!" diye haykırdığı fark edildi. 

GÜNDEM 17.10.2020, 09:17 17.10.2020, 11:38
Terör devleti, Gence'yi böyle vurdu: "Allah'ım yardım et'"

Terör devleti Ermenistan, cephe hattında Azerbaycan ordusu karşısında uğradığı ağır kayıpların intikamını sivillerden alıyor.

Ermenistan ordusu, dün gece saat 01.00 sularında Gence şehrine Elbrus füzeleri ile saldırdı. Cevathan Mahallesi'ne bağlı Hüsü Hacıyev Sokağı'ndaki evlere isabet eden füzeler nedeniyle 13 kişi hayatını kaybederken, 52 kişi de yaralandı. 

İşgalci Ermenilerin, Gence şehrini Elbrus füzeleri ile vurduğu anlar görüntülendi.

Saldırı anını kayıt altına alan bir kadının, "Allah'ım yardım et!" diye haykırdığı fark edildi. 

Gence şehri, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki cephe hattında değil. Azerbaycan'ın en büyük ikinci şehri olan Gence'nin, 500.000 nüfusa sahip olduğu biliniyor.

Ermenistan sınırlarına 60 kilometrelik mesafede bulunan Gence'yi vuran Elbrus füzeleri, 300 kilometrelik menzile sahip. Terör devleti Ermenistan'ın kullandığı Elbrus füzeleri, 700 kilogram patlayıcı taşıyabiliyor. 

Ermeniler, 11 Ekim günü de Gence şehrine Elbrus füzeleri ile saldırmıştı. Vatandaşlar, Ermenistan'ın kendilerini korkutmayı ve halk arasında panik yaratmayı hedeflediklerini ifade ediyor. Saldırılara rağmen Gence'den ayrılmayacaklarını söyleyen vatandaşlar, Ermenistan ordusunun sahada ciddi yenilgilere uğradığını, bu nedenle kolay hedef olarak gördükleri sivilleri hedef almaya başladığını belirtiyor. 

Gence'de yaşayan İlham Ebilov, gece saatlerinde patlama sesi işittiğini ve evlerin aniden yıkıldığını söyledi. Füze saldırısının ardından ilk başta hiç ses duyulmadığını çünkü vatandaşların o sırada uyuduğunu aktaran İlham Ebilov, bir süre sonra insanların çığlık atmaya ve feryat etmeye başladığını anlattı.

Yorumlar (0)