Dünya Türkiye'ye yardım elini uzatıyor: Peş peşe yardım haberleri...

Kahramanmaraş'ta Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde 9 saat arayla yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlere ilişkin can kayıpları sayısında artış yaşanıyor.

DÜNYA 09.02.2023, 10:07 09.02.2023, 17:23
Dünya Türkiye'ye yardım elini uzatıyor: Peş peşe yardım haberleri...

Depremlerin 4'üncü gününde enkaz altında kalan kişileri kurtarma çalışmaları da devam ediyor.

Depremin ardından yardım amacıyla Türkiye'ye hem ekip hem de maddi destek yollayan ülkelerin sayısı da artıyor. İlk günden itibaren dünyanın dört bir yanından ülkeler bu büyük afetin yıkımlarını azaltabilmek amacıyla desteklerini sürdürüyor.

Tayvan Cumhurbaşkanı ve yardımcısı maaşını Türkiye'ye yollayacak

Tayvan Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen ile yardımcısı William Lai birer aylık maaşları olan 13 bin 300 doları Türkiye'deki depremzedeler için bağışlayacağını kaydetti.

Ülkede başkanlık ofisince yapılmış olan paylaşıma göre, Cumhurbaşkanı Tsai ile yardımcısı Lai'nin, "Türkiye'nin deprem bölgesini tekrar inşa etmesine yardımcı olmak maksadıyla üzerlerine düşeni yapmayı umdukları" kaydedildi.

Meksika'dan 150 kişilik ekip Adıyaman'da arama kurtarma çalışmalarına başladı

Adıyaman'da kurtarma faaliyetlerinde gerekli araç ve gereç ile arama köpekleri ile gelen 150 kişiden oluşan Meksikalı ekip Adıyaman'da çalışmalarına başladı. Meksikalı ekibin arama kurtarma çalışmaları bitirilene dek Türkiye'de kalacağı ifade edildi.

İsrail'den 230 kişilik ekip Türkiye'ye ulaştı

İsrail Ordu sözcülüğü tarafından yapılan paylaşıma göre doktor, hemşire ve başka diğer sağlık personellerinden oluşan ve depremin ardından sahra hastanesi kuracak olan 230 kişilik ekibin Türkiye'ye ulaştığı kaydedildi.

Türkiye'ye ekip gönderen Avrupa ülkesi sayısı 19 oldu

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından Avrupa'dan Türkiye'ye çok sayıda arama kurtarma ve sağlık ekibi gönderildi. Yunanistan, Almanya, Arnavutluk, Karadağ, Avusturya, Bulgaristan, Hırvatistan, Çekya, Fransa, Hollanda, Polonya, İtalya, Romanya, Macaristan, Portekiz, Estonya, İspanya, Slovakya ve Malta olmak üzere toplam 19 Avrupa ülkesinden Türkiye'ye ekip yollandı. 1150 kişiden oluşan ekiplerin, 70 arama kurtarma köpeğiyle ülkeye geldiği kaydedildi. 

Polonya'dan gönderilen madenciler ve sağlıkçılar, bölgeye ulaştı

Depremin ardından 76 kişilik arama kurtarma ekibi gönderen Polonya, madencilerle birlikte 52 kişilik sağlık ekibini de bölgeye yolladı.

Polonya İtfaiyesi Şefi: İhtiyaç duyuduğu müddetçe kurtarma operasyonlarını sürdüreceğiz

Polonya Devlet İtfaiyesi Şefi Andrzej Bartkowiak, depremler için Türkiye'de yer alan ekibin ihtiyaç duyulduğu müddetçe kurtarma operasyonlarını sürdüreceğini kaydetti.

Bölgede 70 binin üzerinde kişinin olduğunu söyleyen Bartkwoiak, bölgede yıkılan çok sayıda binanın olduğunu ve enkaz altında hayatta olabilecek olduklarını tahmin ettiklerini ifade etti.

Polonya Devlet İtfaiyesi şefi Andrzej Bartkowiak

Kremlin Sözcüsü Peskov: Türk halkıyla beraber yas tutuyoruz

Kremlin Sözcüsü Peskov, Türkiye'de depremlerden dolayı gelecekte de yardıma hazır olduklarını kaydederek, "Türk halkıyla beraber yas tutuyoruz. Türkiye bizlerin değerli ve önemli bir komşusu. Tarih açısından birbirimize bağlıyız." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği'nde deprem sebebiyle taziye defteri açıldı

Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği'nde Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde etkisini gösteren depremlerde yaşamını yitirenler için taziye defteri açıldı. Rusya'nın Berlin Büyükelçisi Sergey J. Netschajew taziye defterini imzaladı ve Türk halkına geçmiş olsun dileklerini paylaştı.

ABD'deki sivil toplum örgütlerinden Türkiye'deki depremzedeler için yardım seferberliği

Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi, pek çok Türk-Amerikan sivil toplum kuruluşuyla iş birliği gerçekleştirerek, başta Türkler olmak üzere farklı milletlerden Müslüman Amerikalıların Türkiye'deki depremzedelere gönderilmek için yaklaşık olarak 10 kamyon dolusu yardım malzemesi topladı.

Kuzey Makedonya hükümeti, arama kurtarma çalışmaları için Türkiye'ye yeni ekip gönderecek

Kuzey Makedonya hükümeti tarafından 10 şehri etkileyen arama kurtarma çalışmaları için Türkiye'ye yeni bir ekip gönderme kararı aldığı duyuruldu. Yapılan paylaşımda, "Savunma Bakanlığının önerisi ile Kuzey Makedonya Ordusu Özel Operasyonlar Taburu'na mensup toplam 36 kişinin insani yardım operasyonlarını katılması amacıyla Türkiye Cumhuriyeti'ne gönderilmesi kararı alındı." dedi.

İngiltere Afetler Acil Durum Komitesi'nden Suriye ve Türkiye için bağış kampanyası

İngiltere Afetler Acil Durum Komitesi tarafından Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Suriye ve Türkiye'deki depremzedelere bağış kampanyası başlatılacağını ve ülkenin çeşitli TV kanallarından yayınlanacak olan bağış kampanyasına hükümet tarafından 5 milyon sterlinlik ekleme yapılacağı ve İskoçya'nın da İngiltere'nin kampanyasına 500 bin sterlinlik bağış yapacağı duyuruldu.

Başkurdistan Cumhuriyeti'nden arama kurtarma çalışmaları için Türkiye'ye destek

Rusya Federasyonu'na bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti'nden toplamda 25 kişiden oluşan gönüllü ekip, "Torin" adındaki özel eğitimli bir köpek ile birlikte arama kurtarma çalışmalarına katılmak için Türkiye'ye harekete geçti.

Yorumlar (0)