DSÖ ekibi Çin'de

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ-WHO) uzmanları, yeni tip koronavirüs zatürresi (NCP) ile ilgili araştırmalara yardım edecek.

DÜNYA 11.02.2020, 12:29
DSÖ ekibi Çin'de

DSÖ'den (Dünya Sağlık Örgütü-WHO) bir ekip, yeni tip koronavirüs zatürresi (NCP) salgınının çıktığı Çin'de temaslarına başladı.

CNN'in geçtiği habere göre, Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yaptığı açıklamada, DSÖ'den uzmanların yeni tip koronavirüs zatürresi (NCP) salgıyla ilgili araştırmaya yardımcı olmak amacıyla Çin'e geldiğini bildirdi.

Daha önce Ebola salgınıyla mücadele biriminin başında görev yapan Dr. Bruce Aylward'ın ekibe liderlik ettiğini belirten Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Dr. Bruce Aylward ve meslektaşlarının Çinli yetkililerle çalışacağını açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ sağlık ekibine başkalarının da katılacağını ve 10-15 kişilik bir ekibin yeni tip koronavirüs zatürresi (NCP) salgınıyla ilgili çalışacağını bildirdi.

Yeni tip koronavirüs zatürresi (NCP)

Çin genelinde yeni tip koronavirüs zatürresi (NCP) salgını sebebiyle ölü sayısı 1017'ye, koronavirüsün bulaştığı teyit edilen enfekte vaka sayısı da 42 bin 638'e çıkmıştı. Bu sayının 7 bin 333’nün durumunun ciddi olduğu vurgulanmıştı.

12 Aralık 2019 tarihinde Vuhan şehrinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs zatürresi (NCP) salgını dolayısıyla aralarında Türkiye'nin de bulunduğu onlarca ülke, Çin'de mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti.

İlk olarak "gizemli hastalık" denilerek Vuhan kentinde tespit edilen yeni tip koronavirüs zatürresinin (NCP), kısa sürede diğer şehir ve ülkelere yayılması üzerine DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü-WHO) "acil durum" ilan etmişti.

Yorumlar (0)