Donbas, Rusya'nın eline mi geçiyor? Zelenski son durumu açıkladı

Şiddetli çatışmaların yaşandığı Donbas bölgesindeki son durum hakkında açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, “An itibariyle durum oldukça karmaşık bir hal aldı” dedi. 

DÜNYA 29.05.2022, 12:04
Donbas, Rusya'nın eline mi geçiyor? Zelenski son durumu açıkladı

Rus güçlerine karşı aylardır güçlü bir direniş sergileyen Ukrayna ordusu, edinilen son bilgilere göre Donbas bölgesinde mevzi kaybetmeye başladı. Rus ordusunun ağır bombardıman altında tuttuğu Harkiv ve Donbas’ta güç kaybettiği iddia edilen Ukrayna güçleri, olası bir kuşatma altına girmemek için geri çekilme üzerine de planlar yapıyor. 

“Kuşatma altına girmemek için geri çekilmeyi değerlendiriyoruz”

Bölgedeki son durum hakkında açıklamalarda bulunan Luhansk Valisi Serhiy Gaidai, “Her türlü ihtimali değerlendiriyoruz ancak şunu herkes net bir şekilde bilmeli biz savaşmaya devam edeceğiz. Devletimizi ve milletimizi korumak adına yeteri kadar kaynağa ve askeri ekipmana sahip olmamız gerekiyor. Rus güçlerinin kuşatması altına girmemek adına geri çekilmeyi de değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Askerlerimiz bölgede muazzam bir özveri ortaya koyuyorlar”

Ukrayna lideri Zelenski de Donbas’ta işlerin karmaşık bir hal aldığını dile getirdi. Yaptığı açıklamada bölgedeki kilit noktaları da açıklayan Zelenski, “Popasna, Severodonetsk, Bakhmut ve Lysychansk şuan savaşın kaderine yön çizecek kilit noktalar olarak gözüküyor. Bölgede şiddetli çatışmalar devam ediyor ve askerlerimiz muazzam bir özveri ortaya koyuyorlar. Buna rağmen bölgede an itibariyle durum oldukça karmaşık bir hal aldı. Rus işgalcilere karşı kendini feda ederek mücadelesini sürdüren herkese şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)