Davutoğlu'ndan kınama

Eski Başbakan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 9 Ekim'de ABD Başkanı Donald Trump'ın yazdığı ve yeni ortaya çıkan mektuba sert tepki gösterdi.

DÜNYA 17.10.2019, 09:28
Davutoğlu'ndan kınama

Davutoğlu, özür dilenmediği takdirde Ankara'da yapılması planlanan görüşmelerin iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Beyaz Saray'ın doğruladığı mektupta şu ifadeler yer alıyor:

"Sayın Başkan, İyi bir anlaşma için çalışalım. Binlerce kişinin katledilmesinden sorumlu olmak istemiyorsun, ben de Türkiye’nin ekonomisini mahvetmekten sorumlu olmak istemiyorum ve ederim de. Pastör Brunson konusunda sana bir örnek sunmuştum.

Sorunlarının bazılarını çözmek için çok çalıştım. Dünyayı hayal kırıklığına uğratma. Harika bir anlaşma yapabilirsin. General Mazlum seninle müzakere etmek istiyor ve geçmişte hiç vermediği tavizleri vermeye niyetliler. Bana gönderdiği bir mektubun bir kopyasını gizli olmak kaydıyla iliştiriyorum. 

Bunu doğru ve insani bir yolla yapabilirsen tarih senden yana olacaktır. Eğer iyi şeyler olmazsa seni sonsuza dek şeytan olarak göreceğim. Sert bir adam olma. Aptal olma. Seni daha sonra arayacağım."

Mektup, Beyaz Saray'dan da doğrulanmasına rağmen ABD basınında hâlen gerçek olamayacak kadar tuhaf olduğu düşünülüyor. CNN sunucularından Don Lemon, Trump’ın mektubunun sadece  "Eğer bunu doğru ve insani bir yolla yapabilirsen tarih senden yana olacaktır. Eğer iyi şeyler olmazsa seni sonsuza dek şeytan olarak göreceğim. Sert bir adam olma. Aptal olma. Seni daha sonra arayacağım." kısmını okuyup kendini gülmekten alamıyor. Lemon, mektuptaki “Seni sonra arayacağım” mesajıyla dalga geçerek bir yandan gülerken Trump'ın orada ciddi bir durumun yaşandığının farkında olmadığını söylüyor. CNN’in Washington muhabiri Jake Tapper da “mektubu sahte sandığını fakat gerçek olduğunu” söylüyor.

Yorumlar (0)