Trump'tan Erdoğan'a mektup: Sert adam olma!

ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği öne sürülen mektupta şok ifadeler geçiyor. Trump’ın, mektupta Erdoğan’a yönelik "Sert bir adam olma” ifadelerini kullandığı belirtiliyor.

GÜNDEM 17.10.2019, 00:09 17.10.2019, 09:25
Trump'tan Erdoğan'a mektup: Sert adam olma!

ABD merkezli Fox Business Network kanalından sunucu Trish Regan, Trump’ın Erdoğan’a gönderdiğini öne sürdüğü bir mektubu paylaştı. Mektubun 9 Ekim'de yazıldığı iddia ediliyor.

"Dünyayı hayal kırıklığına uğratma"

Henüz doğrulanmamış mektupta şu ifadeler geçiyor:

"Sayın Başkan, İyi bir anlaşma için çalışalım. Binlerce kişinin katledilmesinden sorumlu olmak istemiyorsun, ben de Türkiye’nin ekonomisini mahvetmekten sorumlu olmak istemiyorum ve ederim de. Pastör Brunson konusunda sana bir örnek sunmuştum.

Sorunlarının bazılarını çözmek için çok çalıştım. Dünyayı hayal kırıklığına uğratma. Harika bir anlaşma yapabilirsin. General Mazlum seninle müzakere etmek istiyor ve geçmişte hiç vermediği tavizleri vermeye niyetliler. Bana gönderdiği bir mektubun bir kopyasını gizli olmak kaydıyla iliştiriyorum. 

Bunu doğru ve insani bir yolla yapabilirsen tarih senden yana olacaktır. Eğer iyi şeyler olmazsa seni sonsuza dek şeytan olarak göreceğim. Sert bir adam olma. Aptal olma. Seni daha sonra arayacağım."

Beyaz Saray muhabirleri: "Mektup doğrulandı"

ABD basının Beyaz Saray muhabirleri, Beyaz Saray'ın söz konusu mektubu doğruladığını ifade etti.

Trump, Fox'tan memnun değil

ABD Başkanı Trump, uzun bir süredir mevcut yönetim yanlısı yayınlar yapan Fox News'in "yeterince sadık olmadığını" söylemişti.

Yorumlar (0)