Bosna Hersek Devlet Günü'nü kutluyor

Bosna Hersek'te 25 Kasım 1943'ten bu tarafa kutlanan Devlet Günü münasebetiyle Saraybosna'da tören düzenlendi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da bir mesaj yayımlayarak Bosna Hersek'in Devlet Günü'nü kutladı.

DÜNYA 25.11.2020, 12:26 26.11.2020, 09:09
Bosna Hersek Devlet Günü'nü kutluyor

Bosna Hersek'te Mrkonjic Grad kentinde 25 Kasım 1943 tarihinde gerçekleştirilen ZAVNOBİH'in (Ulusal Kurtuluş Anti-Faşist Konseyi) ilk oturumundan bu tarafa kutlanan Devlet Günü sebebiyle Bosna Persek'in başkenti Saraybosna'da tören tertiplendi.

Törende Saraybosna yakınlarında yer alan Hum Dağı tepesinde göndere Bosna Hersek bayrağı çekilerek dalgalandırıldı.

Türkiye'den de kutlama mesajı var

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Twitter hesabından paylaşımda bulunarak Bosna Hersek'in özel günü Devlet Günü'nü kutladı.

Türkiye'nin, Bosna Hersek'in bütünlüğüne ve istikrarına yönelik güçlü desteğinin süreceğini vurgulayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, kardeş ve dost ülke Bosna Hersek'in Devlet Günü’nü en kalbi duygularıyla kutladığını belirtti.

25 Kasım 1943 tarihli ZAVNOBİH'in ilk oturumunda Bosna Hersek'in ulus olma hakkı yeniden kazanılmış, 1000 yıllık tarihe sahip öz sınırları korunmuş, eski Yugoslavya altında 6 eşit cumhuriyetten birinin Bosna Hersek olması teminat ve güvence altına alınmıştı.

Yorumlar (0)