Covid'den ölen adaya oy verdiler!

Bosna Hersek'in Travnik kentindeki yerel seçimi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle hayatını kaybeden aday kazandı.

DÜNYA 16.11.2020, 09:00 17.11.2020, 12:26
Covid'den ölen adaya oy verdiler!

Dün Bosna Hersek'te yerel seçimler gerçekleştirildi. Bosna Hersek'in orta kesiminde yer alan Travnik kenti seçimlerinde ise trajedi yaşandı. Dün oy kullanma işlemleri tamamlandıktan sonra sandıklar kapatıldı ve oy sayımları yapıldı. Oy sayımında Travnik şehri seçimini Mirsad Peco'nun kazandığı açıklandı. Ancak Mirsad Peco, vatandaşların kendisi için oy kullandığı sıralarda Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle yaşamını yitirmişti.

Gayriresmî sonuçlara göre, SDA'nın (Demokratik Eylem Partisi) Travnik şehrindeki belediye başkan adayı Mirsad Peco'nun seçimi açık ara kazandığı açıklandı.

Demokratik Eylem Partisi (SDA) Genel Başkanı Bakir İzetbegovic, dün gerçekleştirdiği basın toplantısında, Travnik kentinde belediye başkanlığına seçilen Demokratik Eylem Partisi (SDA) adayı Mirsad Peco'nun sabah saatlerinde yaşamını yitirmesi sebebiyle muhtemelen Travnik kentinde seçimin yenileneceğini ifade etti.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında enfekte olan ve durumu son birkaç gündür çok ağır seyreden Mirsad Peco, dün sabah saatlerinde yaşamını yitirmişti. Mirsad Peco'nun vefat haberinin vefatından hemen sonra erken saatlerde açıklanmasına rağmen Travnik halkının Peco'ya oy vermesi dikkatlerden kaçmadı.

Diğer taraftan, böyle bir durumla ilk kez karşılaşıldığı için Merkez Seçim Kurulu'nun (CIK) bu sıra dışı olay karşısında ne yapacağı, nasıl bir yol izleyeceği konusunda henüz açıklama bulunmuyor.

Bu arada, Mostar kenti dışındaki tüm kentlerde gerçekleştirilen yerel seçimlerde katılımların yüzde 50 dolaylarında kaldığı görüldü.

Yorumlar (0)