Bakir İzetbegoviç koronaya yakalandı

Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç'in oğlu, Boşnak lider Bakir İzetbegoviç'in Covid-19 test sonucu pozitif çıktı.

DÜNYA 16.10.2020, 15:36 18.10.2020, 17:34
Bakir İzetbegoviç koronaya yakalandı

Bosna Hersek'teki SDA'nın (Demokratik Eylem Partisi) Genel Başkanlığı ile Halklar Meclisi Başkan Yardımcılığı görevlerini yapan Bakir İzetbegoviç'in Covid-19 (yeni tip koronavirüs) test sonucunun pozitif çıktığı duyuruldu.

Demokratik Eylem Partisi Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç'in oğlu olan Boşnak lider Bakir İzetbegoviç'in Covid-19 test sonucunun pozitif çıktığı ve durumunun sağlık ekipleri tarafından takip edildiği, sağlık durumunun da iyi olduğu kaydedildi.

Aliya İzzetbegoviç'in oğlu Bakir İzetbegoviç'in önceden planlanan programlarının tamamının iptal edildiği belirtilirken, Boşnak liderin kendisini evinde izole ettiği ve tecrit altında olduğu süre boyunca sağlık durumunun da yakından izleneceği bildirildi.

Son 1 günde yapılan Covid-19 (yeni tip koronavirüs) testlerinden 621'inin sonucunun pozitif çıktığı ve salgının başından bu tarafa en yüksek günlük vaka sayısına ulaşıldığı Bosna Hersek'te, şimdiye kadar da 32 bin 845 kişiye koronavirüs tanısı konuldu. Salgının başından bugüne kadar 980 vatandaş yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)