Müslümanlara inanılmaz tehdit: "Sonunuz Srebrenitsa'daki gibi olacak"

Karadağ'da aşırı sağcılar, Taşlıca (Pljevlja) kentinde bulunan İslam Birliği binasının camlarını indirdi. İçeri fırlatılan kâğıtta, "Müslüman Boşnakların sonunun Srebrenitsa'daki gibi olacağına" dair tehditkâr ifadeler yer aldı. 

DÜNYA 03.09.2020, 09:15 03.09.2020, 15:42
Müslümanlara inanılmaz tehdit: "Sonunuz Srebrenitsa'daki gibi olacak"

Karadağ'da düzenlenen genel seçimde DF (Demokratik Cephe) liderliğindeki "Karadağ'ın Geleceği İçin" isimli ittifak, muhalif kanatta yer alan diğer ittifaklarla beraber zafer ilan etti. Söz konusu ittifak, yüzde 32,7 oranında oy alarak 28 milletvekili sandalyesi elde etti.

İttifaka destek veren kişiler, Taşlıca (Pljevlja) kentinde bulunan ve Müslümanlara ait olan iş yerleri ile bir camiye saldırıda bulundu. Bu kişiler, İslam Birliği binasını da hedef aldı. 

Kimliği henüz tespit edilemeyen aşırı sağcılar, İslam Birliği binasının camlarını indirdi. İçeri fırlatılan kâğıtta Müslüman Boşnaklara karşı tehditler savurulduğu görüldü. 

Söz konusu kâğıtta, Taşlıca (Pljevlja) şehrinin de "Srebrenitsa" gibi olacağı ifade edildi. 8.000'den fazla Boşnak sivilin 1995 yılında Sırplarca katliama uğradığı "Srebrenitsa"ya işaret edilmesi, Müslümanların ciddi derecede endişelenmesine neden oldu. 

Taşlıca (Pljevlja) şehrinin baş imamı olan Samir Kadribasic, hain saldırının dün gece saatlerinde gerçekleştirildiğini belirterek, bu saldırının boyutunun çok büyük olduğunu belirtti.

İlerleyen günlerde nelere yaşanacağını kestiremediğini aktaran Samir Kadribasic, Müslümanların da karşılık vermesi halinde ortalığın karışabileceğini kaydetti. 

Samir Kadribasic, Taşlıca (Pljevlja) şehrinde yaşayan Müslümanların artık rahat ve güvende olmadıklarına dikkat çekti.

Bunun sadece Boşnaklar bakımından değil diğer kişiler için de risk teşkil ettiğini belirten Samir Kadribasic, genel seçimin ardından meydana gelen olayların Karadağ'da 1990'lı seneleri hatırlattığını ifade etti. 

Ne olmuştu?

Karadağ'da düzenlenen genel seçimde DF (Demokrat Cephe) liderliğindeki "Karadağ'ın Geleceği İçin" ittifakı, yüzde 32,7 oranında oy almıştı. Söz konusu ittifak, 28 milletvekili sandalyesi kazanmıştı.

"Bizim Ulusumuz Barıştır" isimli bir diğer muhalif ittifakı, yüzde 12,5 oranında oy almış, 10 milletvekili çıkarmıştı.

"Siyahtan Beyaza" isimli ittifak ise yüzde 5,7 oy almış, 4 milletvekili çıkarmıştı. 

"Karadağ'ın Geleceği İçin" ittifakının lideri olan Zdravko Krivokapic, uzun süredir iktidarda yer alan DPS'nin (Sosyalistlerin Demokratik Partisi) genel seçimi kaybettiğini belirterek, "rejimin düştüğünü" söylemişti. 

DF (Demokrat Cephe) destekçisi olan Sırp milliyetçiler, seçim zaferini kutlamak üzere birçok provokasyona imza atmıştı. 

Taşlıca (Pljevlja) kentinde önceden de Müslüman Boşnaklar hedef alınmış, "Karadağ'dan gitmeleri" için duvarlara tehdit niteliğinde yazılar yazılmıştı. 

Yorumlar (0)