Boris Johnson, Kraliçeye istifasını sundu

İngiltere Başbakanı Johnson, Kraliçe 2. Elizabeth'e istifa dilekçesini sundu.

DÜNYA 06.09.2022, 15:42 07.09.2022, 10:24
Boris Johnson, Kraliçeye istifasını sundu

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İskoçya'daki Balmoral Malikanesi'nde yaz tatilini geçiren Kraliçe 2. Elizabeth ile görüşerek istifasını sundu. Boris Johnson'a, eşi Carrie Johnson eşlik etti.

Görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü

Buckingham Sarayı tarafından yapılan açıklamaya göre, Johnson'ın istifasının Kraliçe 2. Elizabeth tarafınca kabul edildiği duyuruldu.

Yeni başbakan, görevi devralmak için Kraliçenin yanına gitti

Johnson'ın hemen ardından ise yeni Başbakan Liz Truss, Kraliçe 2. Elizabeth'den yeni hükümeti kurmak için görev almak üzere Balmoral Malikanesi'ne gitti.

Truss, Kraliçe Elizabeth ile görüştükten sonra başkent Londra'ya geri gelecek ve burada ilk konuşmasını gerçekleştirecek.

Liz Truss'ın yeni kabinesini açıklaması bekleniyor

Boris Johnson, 7 Temmuz tarihinde iktidarda olan Muhafazakar Parti liderliğinden istifa ettiğini ve başbakanlık görevini de yeni lider seçilene kadar devam ettireceğini açıklamıştı.

Oy çokluğu ile Liz Truss, başbakan oldu

Johnson'ın istifasının sonrasında iktidardaki Muhafazakar Parti üyelerinin gerçekleştirdiği oylamanın sonucu dün açıklanmıştı. Oylamaya göre Liz Truss, 81 bin 326 oy, rakibi Rishi Sunak ise 60 bin 399 oy almıştı.

Böylelikle de parti içindeki liderlik yarışını Truss kazandı ve aynı zamanda da İngiltere’nin yeni başbakanı olmak için hak kazandı.

Yorumlar (0)