Ünlü yönetmenden itiraf: Kadın olarak doğdum

Venedik Film Festivali’ne katılarak açıklamalarda bulunan ünlü İtalyan yönetmen Emanuele Crialese, kadın olarak doğduğunu ilk kez açıkladı. 

MAGAZİN 06.09.2022, 15:58 07.09.2022, 10:25
Ünlü yönetmenden itiraf: Kadın olarak doğdum

79’uncu Venedik Film Festivali’nde, ödüllü İtalyan yönetmen Emanuele Crialese’den dikkat çekici bir itiraf geldi. Penelope Cruz’un da yer aldığı son filmi L’Immensita’nın festival kapsamındaki gösterimine katılan Emanuele Crialese, bu yapıtta kendi yaşamından kesitler olduğunu dile getirdi. Basın mensuplarına yaptığı açıklamada trans olduğunu ilk kez duyuran Crialese, “Biyolojik açıdan bakıldığında kadın olarak doğdum” dedi. 

“Böyle bir yolculuğa çıkmayı ben seçmedim”

Yaşadığı zorlu süreçte annesinden büyük destek aldığını dile getiren Crialese, “Trans olduğumu ilk kez duyuruyorum ancak içimde hala dişi bir karakterin izlerini taşıyorum. Hatta belki de bu benim en iyi yönüm diyebilirim. Elbette bu kolay bir süreç değildi. Bir noktadan sonra hayatınızda seçim yapmanız gerekiyor. Ben de öyle yaptım. Ölmek ya da yaşamak gibi bir şeydi. Böyle bir yolculuğa çıkmayı ben seçmedim. Bu şekilde dünyaya geldim. Geçiş sürecinde anneme sığındım. Bana her zaman destek verdi. Ona her konuda minnettarım. Yıllar sonra bazı gerçekleri açıklamak kolay olmuyor. Ancak hayatınızı sonsuza kadar gizleyemezsiniz. Doğumumdan itibaren oldukça ilginç bir yaşamım oldu. Filmimiz benim hayatımdan bazı kesitler taşıyor. O açıdan da benim için çok özel bir yapıt oldu” ifadelerini kullandı. 



Yorumlar (0)