Bağdadi operasyonunun görüntüleri yayınlandı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin geçen hafta İdlib iline bağlı Barişa köyünde ölü ele geçirildiği operasyonun görüntülerini yayınladı. Söz konusu görüntülerde ABD askerlerinin operasyon esnasında Bağdadi'nin bulunduğu eve yaklaştığı anlar görülüyor.

DÜNYA 31.10.2019, 09:25 31.10.2019, 09:29
Bağdadi operasyonunun görüntüleri yayınlandı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD Savunma Bakanlığında (Pentagon) gerçekleştirilen basın toplantısında, Suriye'nin İdlib ilinde terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin ölümüne yol açan operasyona ilişkin havadan çekilen görüntüleri paylaştı. 

CENTCOM Komutanı Kenneth McKenzie, Pentagon Sözcüsü Jonahtan Hoffman ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında operasyona ilişkin sorulara yanıt verdi.

6 kişi öldü

CENTCOM Komutanı, operasyon esnasında Bağdadi'nin üzerindeki intihar yeleğini patlamasının ardından hayatını kaybeden çocuk sayısının 2 olduğunu belirterek, ölen DEAŞ'lı terörist sayısının 4'ü kadın ve Bağdadi dahil 2'si erkek olmak üzere 6 olduğunu ifade etti.

"Özel bir oeprasyon ekibi hazırlamaya başladık"

McKenzie, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"(Bağdadi'nin) Gizlendiği yerde kısa süreli ve eyleme geçirilebilir istihbaratı elde ettiğimiz netleştiğinde, onu yakalamak veya öldürmek için tasarlanmış bir infaz planı geliştirdik ve görev için özel bir operasyon ekibi hazırlamaya başladık. Misyonun ana taslağı, Suriye'de önceden düzenlemiş olan özel operasyon kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen bir helikopter saldırısıydı."

"Çok daha önce yakalanması gereken bir adamı yakaladık"

ABD Başkanı Donald Trump, terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin ölü ele geçirilmesi hakkında, "Çok daha önce yakalanması gereken bir adamı yakaladık. Ama ne yazık ki yakalanmadı. O büyük hasara yol açtı." demişti.

Trump, "Bu operasyonun videolarını yayımlamayı düşünüyor muyuz? Evet, bunu düşünüyoruz. Belki bazı parçaları alıp yayımlarız." ifadelerini kullanmıştı. 

Yorumlar (0)