"Azil olmuş gibi hissetmiyorum"

ABD Başkanı Donald Trump, Temsilciler Meclisi'nde kendisinin azli kapsamında iki maddenin onaylanıp Senato'ya yollandığı esnada, Michigan'da seçim mitingi yaptı. Trump, mitingde, "Sizi bilmem ama ben çok eğleniyorum, gerçekten azil olmuşum gibi hissettirmiyor değil mi?" diye konuştu.

DÜNYA 19.12.2019, 09:40
"Azil olmuş gibi hissetmiyorum"

ABD Temsilciler Meclisi Genel Kurulu, Başkan Donald Trump'a yönelik "görevin kötüye kullanılması" ve "Kongre'nin işleyişini engellemek" başlıklarından meydana gelen azil maddelerini üzere toplandı. Azil, yapılan oylamada 197 hayıra karşı 230 evet ile onaylandı.

Trump'ı destekleyenler ise, azil karşıtı gösteri için Michigan'da buluştu.

Burada bir konuşma yapan Trump, 3 Demokrat temsilcinin taraf değiştirerek kendisi lehine oy kullandığını aktardı. Trump, "Bu kanunsuz azil süreci Demokrat Parti’nin siyasi intiharıdır. Onlar azil edilmeli, her biri" dedi.

"Sizi bilmem ama ben çok eğleniyorum"

ABD Başkanı, "Sizi bilmem ama ben çok eğleniyorum. Gerçekten azil olmuşum gibi hissettirmiyor değil mi? Bu ülke daha önce olduğundan çok daha iyi durumda. Hiçbir yanlış yapmadık. Cumhuriyetçiler arasında daha önce hiç olmadığı kadar destek alıyoruz" diye konuştu.

Miting alanındaki çok sayıda Trump destekçisi ise, "4 yıl daha" sloganları atarak Trump'a destek verdi.

Trump'ın mitingi sırasında "Kovuldun" pankartı açan Trump karşıtlarının da miting salonundan yuhalamalar eşliğinde çıkarılması dikkatlerden kaçmadı.

Yorumlar (0)