Azerbaycan askerinden Ermenilere insanlık dersi!

Ermeni ordusu Erivan yönetiminin talimatıyla sivilleri hedef alırken, Ermeniler terk ettikleri ev ve okulları yakıp ağaç ve elektrik direklerini keserken Azerbaycan askeri, işgal ettikleri toprakları mühlet içinde terk edemeyen Ermenilere müsamaha gösteriyor.

DÜNYA 23.11.2020, 13:32 23.11.2020, 13:58

Muzaffer Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin pençesi altında ezilerek anlaşmaya imza atmak zorunda kalan terör devleti Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından tanınan sürede çıkamayan Ermeniler, beyaz bayrak kaldırıyor ve Azerbaycan askerlerinden biraz daha süre vermelerini istiyor.

Dağlık Karabağ’da savaşı bitiren anlaşma, Azerbaycan’ın işgal altındaki öz topraklarında yaşayan Ermeni sivillerin ve işgalci Ermeni askerlerin bölgeyi terk etmelerini öngörüyor. Anlaşmada yer alan maddelerin gereği olarak Ermeni siviller de 30 yıla yakın işgalci konumlarını nihayete erdirecek terk işlemlerini yapmayı sürdürüyor.

Evleri yakarak gitmişlerdi

Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya arasında imzalanan anlaşma gereği işgalci konumda bulundukları toprakları terk etmek zorunda kalan Ermenilerin evlerini boşalttıktan sonra yaktıkları, kamu binalarını, okulları ateşe verdikleri, ormanları yaktıkları, elektrik direklerini söktükleri, ibadethaneleri uzun yıllar domuz ahırları olarak kullandıkları, Türklerin kültürel ve dinî mekânlarını harap ettikleri görülmüştü.

İşgalci Ermenistan'ın terör kusan askerinin sivilleri katletmesine, Ermeni sivillerin ise hırs duygusundan her şeyi yakıp yıkarak çekip gitmesine rağmen Azerbaycan askerinin Azerbaycan'ın öz topraklarını zamanında terk edemeyen işgalci Ermeni sivillere müsaade verdiği ve taşınma sırasında müsamaha gösterdiği ortaya çıktı.

Sosyal medyada yayılan bir görüntüde, evleri verilen mühlet içinde terk edemeyen bazı Ermeni sivillerin Azerbaycan askerlerini görünce beyaz bayrak kaldırdıkları ve taşınmak için zaman istedikleri görülüyor.

Azerbaycan askerleri ise gayet insani bir tavırla Ermeni sivillere evlerini rahatlıkla taşıyabileceklerini belirtiyor ve evin dışında bekleyerek Ermeni sivillerin kendilerine ait eşyalarını kamyonetlere taşımasına müsamaha gösteriyor.

Azerbaycan-Ermenistan arasında imzalanan anlaşma

Muzaffer Azerbaycan ordusu 27 Eylül'de Ermenistan'ın saldırıları üzerine başlattığı Dağlık Karabağ'daki topraklarını Ermenistan işgalinden azat etme operasyonunda büyük başarılar elde etmiş, Ermeni ordusunun "yenilmez ordu" imajını yerle bir ederek Ermenistan'ı 10 Kasım 2020 tarihinde masaya oturmaya ve ateşkes metnini imzalamaya mecbur bırakmıştı.

Ermeni ordusu güçleri ise ateşkes gereği olarak 20 Kasım 2020 tarihi itibarıyla Ağdam kentinden tamamen çekilmişti.

Terör devleti Ermenistan, 15 Kasım 2020 tarihinde teslim etmesi gereken Kelbecer kentini tanınan sürede boşaltamadığı için Moskova'yı aracı kılarak Bakü'den 10 gün ek süre rica etmiş, Bakü yönetimi ise Erivan yönetiminin talebini kabul ederek, süreyi 25 Kasım 2020 tarihine kadar uzatmıştı.

Erivan yönetimi ise işgal ettiği Azerbaycan topraklarını 25 Kasım 2020 tarihinde geri verme taahhüdünde bulunmuştu.

İşgalci Ermenistan, Laçin kentini de 1 Aralık 2020 tarihine kadar Azerbaycan’a tamamen teslim edecek.

Yorumlar (0)